Przepis konkursowy

ŚRÓDZIEMNOMORSKIE SPAGHETTI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
makaron spaghetti Pastani, 250 g
papryczka chilli, 2 szt.
czarne oliwki bez pestek, 10 sztuk
czerwona cebula, 3 szt.
ząbek czosnku, 3 szt.
oliwa z oliwek Soleada, 4 łyżki
pomidorki koktajlowe, 8 szt.
mięso mielone, 500 g
sos boloński Aspiro, 1 szt.
natka pietruszki, 2 łyżki
pomidory z puszki, 400 g
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Maria (Lubczyna)
(Głosów: 4773)


Zostań mistrzem kuchni

Cebulę pokrój w paski, czosnek z plasterki, papryczkę chilli w drobną kostkę a pomidorki i oliwki na pół. Mięso mielone wraz z cebulą, papryczką chilli i czosnkiem podsmaż na oliwie aż będzie rumiane. Makaron ugotuj. Do mięsa dodaj posiekane pomidory z puszki wraz z sokiem. Dodaj sos boloński Aspiro. Wszystko wymieszaj i gotuj ok. 10 minut. Na końcu dodaj do sosu oliwki i pomidorki. Gotuj jeszcze 2-3 minuty. Podawaj z ugotowanym makaronem. Posyp sos świeżo posiekaną natką pietruszki.
Sałatka jarzynowa
Sałatka jarzynowa
30 min. 2 łatwy
Głosów: 14
Risotto z grzybami
Risotto z grzybami
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 130
Budyniowa rozkosz podniebienia
Budyniowa rozkosz...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 561
Czekoladowe ciasto z owocami w 5 minut
Czekoladowe ciasto z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 10
Gwiazdki
Gwiazdki
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 42
Kurczak w cieście francuskim z pikantnym sosem czekoladowym
Kurczak w cieście...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 3926