Przepis konkursowy

ŚRÓDZIEMNOMORSKIE SPAGHETTI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
makaron spaghetti Pastani, 250 g
papryczka chilli, 2 szt.
czarne oliwki bez pestek, 10 sztuk
czerwona cebula, 3 szt.
ząbek czosnku, 3 szt.
oliwa z oliwek Soleada, 4 łyżki
pomidorki koktajlowe, 8 szt.
mięso mielone, 500 g
sos boloński Aspiro, 1 szt.
natka pietruszki, 2 łyżki
pomidory z puszki, 400 g
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Maria (Lubczyna)
(Głosów: 4773)


Zostań mistrzem kuchni

Cebulę pokrój w paski, czosnek z plasterki, papryczkę chilli w drobną kostkę a pomidorki i oliwki na pół. Mięso mielone wraz z cebulą, papryczką chilli i czosnkiem podsmaż na oliwie aż będzie rumiane. Makaron ugotuj. Do mięsa dodaj posiekane pomidory z puszki wraz z sokiem. Dodaj sos boloński Aspiro. Wszystko wymieszaj i gotuj ok. 10 minut. Na końcu dodaj do sosu oliwki i pomidorki. Gotuj jeszcze 2-3 minuty. Podawaj z ugotowanym makaronem. Posyp sos świeżo posiekaną natką pietruszki.
Klopsy Królewskie
Klopsy Królewskie
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 21
Roladki z brzoskwinią w winno-porowym sosie
Roladki z brzoskwinią...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 109
Makaron pod serową pierzynką
Makaron pod serową...
30 min. 6 łatwy
Głosów: 274
Tarta z masą kokosową, borówkami i limonką
Tarta z masą kokosową,...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 28
Kukurydziane pancakes z owocami
Kukurydziane pancakes...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 54
Pyszna tarta z borowkami, granatem i musem z bialej czekolady
Pyszna tarta z...
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 87