Przepis konkursowy

SZPINAKOWE SŁONECZKO
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mąka , 500 g
oliwa z oliwek , 100 ml
wino białe półsłodkie , 200 ml
sól , 2 łyżeczki
ser capreggio , 250 g ( 1 opakowanie)
szpinak mrożony brykiet, 450 g ( 1 opakowanie)
jajko, 2 szt
sól , do smaku
pieprz, do smaku
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: średni
Autor: Klaudia (Wrocław)
(Głosów: 4243)


Zostań mistrzem kuchni

Z mąki, oliwy z oliwek, soli i podgrzanego wina wyrobić ciasto. Odstawić na 15 min. Szpinak rozmrozić i odparować na patelni z wody, połączyć z serem jajkiem i doprawić do smaku. Ciasto podzielić na 2 części i rozwałkować na 2 placki. Na pierwszym ułożyć okrąg z farszu w odległości ok 2 cm od brzegu, oraz kopczyk na samym środku. Przykryć drugim rozwałkowanym placuszkiem. Na kopczyk położyć miseczkę, żeby nadać kształt, brzegi ścisnąć widelcem i pokroić nożem dookoła . Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni pół godziny. Smacznego :)
PIKANTNE MUFFINKI
PIKANTNE MUFFINKI
30 min. 6 łatwy
Głosów: 37
Spaghetti z wędzonym łososiem, pesto i szpinakiem
Spaghetti z wędzonym...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 1
Sałatka z awokado i suszonych pomidorów
Sałatka z awokado i...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 1026
Pomidorowa tapenada
Pomidorowa tapenada
30 min. 4 łatwy
Głosów: 46
Zawijaski z szynką i serem
Zawijaski z szynką i...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 7
Soczysta kaczka na malinowym puree z chipsem i sosem pomarańczowym
Soczysta kaczka na...
pow. 60 min. 2 trudny
Głosów: 3941