Przepis konkursowy

SZPINAKOWE SŁONECZKO
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mąka , 500 g
oliwa z oliwek , 100 ml
wino białe półsłodkie , 200 ml
sól , 2 łyżeczki
ser capreggio , 250 g ( 1 opakowanie)
szpinak mrożony brykiet, 450 g ( 1 opakowanie)
jajko, 2 szt
sól , do smaku
pieprz, do smaku
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: średni
Autor: Klaudia (Wrocław)
(Głosów: 4243)


Zostań mistrzem kuchni

Z mąki, oliwy z oliwek, soli i podgrzanego wina wyrobić ciasto. Odstawić na 15 min. Szpinak rozmrozić i odparować na patelni z wody, połączyć z serem jajkiem i doprawić do smaku. Ciasto podzielić na 2 części i rozwałkować na 2 placki. Na pierwszym ułożyć okrąg z farszu w odległości ok 2 cm od brzegu, oraz kopczyk na samym środku. Przykryć drugim rozwałkowanym placuszkiem. Na kopczyk położyć miseczkę, żeby nadać kształt, brzegi ścisnąć widelcem i pokroić nożem dookoła . Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni pół godziny. Smacznego :)
Delikatne rogale z mleczkiem kokosowym
Delikatne rogale z...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 49
TORCIK MARCHEWKOWY
TORCIK MARCHEWKOWY
30 min. 6 łatwy
Głosów: 7
Sernik z dyni z pianką kokosową
Sernik z dyni z pianką...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 5
Słodka przekąska
Słodka przekąska
30 min. 2 łatwy
Głosów: 58
Delikatne łakocie
Delikatne łakocie
30 min. 4 łatwy
Głosów: 127
Top Modelowe Sakiewki naleśnikowe
Top Modelowe Sakiewki...
30-60 min. 6 średni
Głosów: 35