Przepis konkursowy

SZYBKI POŻYWNY TOST Z JAJKIEM, SOSEM I KETCHUPEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Jaja Ale Jaja, 2 sztuki
Szynka maślana Sokołów, 2 plastry
Ser topiony Hochland, 4 łyżeczki
Szpinak Baby, 30g
Sól, szczypta
Pieprz, szczypta
Masło klarowane Mleczna Dolina, 1 łyżka
Jogurt naturalny typu greckiego, 1 łyżka
Ketchup, 1 łyżka
Majonez, 1 łyżeczka
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Patryk (Boguchwała)
(Głosów: 1202)


Zostań mistrzem kuchni

W kromce chleba tostowego wyciąć kwadrat. Łyżkę masła rozpuścić na patelni i położyć na nią ramkę z chleba tostowego, wbić do niego jajko i posypać solą i pieprzem. Smażyć na małym ogniu a gdy jajko się zetnie, przewrócić na drugą stronę. Gdy jajko będzie usmażone przewrócić i posmarować 1,5 łyżeczki sera topionego. Szpinak poszatkować, posypać tost z serkiem i położyć plaster szynki. Wycięty kwadrat z jednej strony posmarować masłem i lekko podsmażyć na patelni. Nie podsmażoną stronę posmarować połową łyżeczki sera topionego i położyć na szynkę. Cały tost przewrócić na kwadrat i chwilkę podsmażyć. Drugiego przygotować tak samo. Sos jogurtowy: majonez z jogurtem połączyć i dodać sól i pieprz. Tost położyć na talerz i podać z sosem i ketchupem.
Racuchy z karmelizowanym jabłkiem
Racuchy z...
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 144
Tarta z gruszkami
Tarta z gruszkami
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 196
Szparagi w sosie holenderskim z prosciutto
Szparagi w sosie...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 122
Makaron zapiekany ze szpinakiem i łososiem
Makaron zapiekany ze...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 20
Aromatyczny łosoś pod indyjską chmurką
Aromatyczny łosoś pod...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 4402
Malinowa rozkosz
Malinowa rozkosz
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 26