Przepis konkursowy

SZYBKIE PLACKI ZIEMNIACZANE Z PIECZARKAMI ZATOPIONE W SERZE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Ziemniaki, 5 sztuk
Cebula, 2 sztuka
Sól , Wg uznania
Pieprz, Wg uznania
Pieczarki, 30 dkg
Ser żółty, 10 plastrów
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Paulina (Morawica)
(Głosów: 60)


Zostań mistrzem kuchni

Placki ziemniaczane: Ziemniaki i 1 cebule zetrzeć na tarce, dodać jajka oraz przyprawy. Całość wymieszać a następnie smażyć na oleju. Pieczarki: Pokroić cebulkę w kostkę i poddusić. Obrać i pokroić w paski pieczarki i dodać do cebuli. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Na upieczony placek nałożyć łyżkę gorących pieczarek i położyć plasterek żółtego sera. Można podać ze szklanka soku Riviva:)) ładnie wygląda i jeszcze lepiej smakuje. :)
Lekki sos twarożkowy - alternatywa dla majonezu
Lekki sos twarożkowy -...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 4305
Pizza z kielbaską żywiecką
Pizza z kielbaską...
30 min. 6 łatwy
Głosów: 0
Syta pizza
Syta pizza
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 2647
Biszkoptowa bomba
Biszkoptowa bomba
30 min. 2 łatwy
Głosów: 2
Jajka zapiekane w szynce
Jajka zapiekane w szynce
30 min. 2 średni
Głosów: 3
Smażona wołowina podana z dżemem chilli i zieloną sałatką z papai serwowana na liściu bananowca
Smażona wołowina...
30 min. 2 trudny
Głosów: 7