Przepis konkursowy

SZYBKIE PLACKI ZIEMNIACZANE Z PIECZARKAMI ZATOPIONE W SERZE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Ziemniaki, 5 sztuk
Cebula, 2 sztuka
Sól , Wg uznania
Pieprz, Wg uznania
Pieczarki, 30 dkg
Ser żółty, 10 plastrów
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Paulina (Morawica)
(Głosów: 60)


Zostań mistrzem kuchni

Placki ziemniaczane: Ziemniaki i 1 cebule zetrzeć na tarce, dodać jajka oraz przyprawy. Całość wymieszać a następnie smażyć na oleju. Pieczarki: Pokroić cebulkę w kostkę i poddusić. Obrać i pokroić w paski pieczarki i dodać do cebuli. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Na upieczony placek nałożyć łyżkę gorących pieczarek i położyć plasterek żółtego sera. Można podać ze szklanka soku Riviva:)) ładnie wygląda i jeszcze lepiej smakuje. :)
Pizza z salami i papryczką chili oraz sosem czosnkowo-bazyliowym
Pizza z salami i...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 69
Sos grzybowy z plackami ziemniaczanymi
Sos grzybowy z...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 4046
Sałatka z kapusty pekińskiej z kurczakiem
Sałatka z kapusty...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 216
Domowa pizza
Domowa pizza
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 1002
Serowa rolada z filetem z kurczaka
Serowa rolada z...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 0
Owocowy torcik
Owocowy torcik
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 31