Przepis konkursowy

TILAPIA SMAŻONA Z SALSĄ Z WARZYW
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Tilapia, 4 płaty
Masło klarowane, 3 łyżki
Mąka , 3 łyżki
Marchew, 4 sztuki
Pietruszka, 2 sztuki
Por, 1 sztuka
Pomidory, 2sztuki
Sól,
Pieprz,
Zioła prowansalskie,
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: średni
Autor: marta (wrocław)
(Głosów: 43)


Zostań mistrzem kuchni

Salsa: warzywa obieramy i kroimy w paski, podsmażamy delikatnie na maśle dopóki nie zmiękną. pomidory obieramy i blendujemy. Mieszamy z pozostałymi warzywami. Doprawiamy solą pieprzem i ziołami prowansalskimi. Ryba: doprawiamy solą opruszamy mąką. Na patelni rozpuszczamy masło i smażymy rybę dopóki nie zrumieni się z obu stron.
Tilapia z dwoma sosami
Tilapia z dwoma sosami
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 24
Ciekawy dorsz
Ciekawy dorsz
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 7
Tort budyniowy Biedronka
Tort budyniowy Biedronka
pow. 60 min. 8 trudny
Głosów: 3791
Makaron z tuńczykiem, szpinakiem i serem feta
Makaron z tuńczykiem,...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 3502
Tarta owocowa z kremem budyniowym
Tarta owocowa z kremem...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 2
Gulasz z kurczaka, szpinaku I suszonych pomidorów
Gulasz z kurczaka,...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 16