Przepis konkursowy

TOFU-OMLET Z MĄKI KOKOSOWEJ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mąka kokosowa, 20 g
mąka pszenna, 15 g
jajo, 2 szt.
sól, szczypta
proszek do pieczenia, 1/3 łyżeczki
masło klarowane Mleczna Dolina, łyżka
tofu miękkie, 80 g
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Sandra (Kołobrzeg)
(Głosów: 0)


Zostań mistrzem kuchni

Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę i odstawić na 15 minut. Patelnię natłuścić masłem klarowanym i dobrze rozgrzać. Przelać masę na patelnię i smażyć na małym (!) ogniu około 5 minut. Następnie omlet przewrócić najlepiej za pomocą silikonowej łopatki na drugą stronę i smażyć jeszcze 3 minuty. Zdjąć z patelni i podawać. Smacznego!
Tort chałwowy
Tort chałwowy
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 8
Tilapia filet smazony z frytkami
Tilapia filet smazony...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 10
Hamburger
Hamburger
30 min. 2 łatwy
Głosów: 148
Torcik z mascarpone
Torcik z mascarpone
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 11
Mule z pomidorami i chilli
Mule z pomidorami i...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 22
Toltilla z łososiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami
Toltilla z łososiem,...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 9