Przepis konkursowy

TOFU-OMLET Z MĄKI KOKOSOWEJ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mąka kokosowa, 20 g
mąka pszenna, 15 g
jajo, 2 szt.
sól, szczypta
proszek do pieczenia, 1/3 łyżeczki
masło klarowane Mleczna Dolina, łyżka
tofu miękkie, 80 g
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Sandra (Kołobrzeg)
(Głosów: 0)


Zostań mistrzem kuchni

Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę i odstawić na 15 minut. Patelnię natłuścić masłem klarowanym i dobrze rozgrzać. Przelać masę na patelnię i smażyć na małym (!) ogniu około 5 minut. Następnie omlet przewrócić najlepiej za pomocą silikonowej łopatki na drugą stronę i smażyć jeszcze 3 minuty. Zdjąć z patelni i podawać. Smacznego!
Zawijaniec z niespodzianką
Zawijaniec z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 551
Roladki z kurczaka, pesto i suszonymi pomidorami w towarzystwie kolorowej baszty
Roladki z kurczaka,...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 10
Zakochane śniadanie
Zakochane śniadanie
30 min. 2 łatwy
Głosów: 492
Tort makowy
Tort makowy
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 924
Tort mięsny
Tort mięsny
30 min. 4 średni
Głosów: 119
Tilapia smażona z salsą z warzyw
Tilapia smażona z...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 43