Przepis konkursowy

TIRAMISU
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Serek mascarpone, 500g
Żółtka, 6
Cukier, 6 łyżeczek
Amaretto, 4 łyżki
Biszkopty bonitki, 1 opakowanie
Kawa, 1.5 szklanki
Kakao, 2 łyżki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Ewa (Myslowice)
(Głosów: 25)


Zostań mistrzem kuchni

Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać stopniowo mascarpone ciągle ubijając. Kawę połączyć z amaretto. Biszkopty nasączyć w kawie i ułożyć na dnie naczynia, następnie nałożyć kremu i znów warstwa nasączonych w kawie biszkoptów. Na warstwę biszkoptów wyłożyć krem. Posypać kakao na wierzch i wstawić do lodówki na dwie godziny.
Kruche ciasteczka z dżemem
Kruche ciasteczka z...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 18
KURAK NA CHRUPIĄCEJ LODOWEJ
KURAK NA CHRUPIĄCEJ...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 5
Czekoladowa tarta z porzeczkami
Czekoladowa tarta z...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 261
Kotlety z piersi kurczaka z cebulą i sałatką warzywną
Kotlety z piersi...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 424
Babeczki
Babeczki
30 min. 8 średni
Głosów: 38
Najlepsza Pizza
Najlepsza Pizza
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 85