Przepis konkursowy

TIRAMISU
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Serek mascarpone, 500g
Żółtka, 6
Cukier, 6 łyżeczek
Amaretto, 4 łyżki
Biszkopty bonitki, 1 opakowanie
Kawa, 1.5 szklanki
Kakao, 2 łyżki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Ewa (Myslowice)
(Głosów: 25)


Zostań mistrzem kuchni

Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać stopniowo mascarpone ciągle ubijając. Kawę połączyć z amaretto. Biszkopty nasączyć w kawie i ułożyć na dnie naczynia, następnie nałożyć kremu i znów warstwa nasączonych w kawie biszkoptów. Na warstwę biszkoptów wyłożyć krem. Posypać kakao na wierzch i wstawić do lodówki na dwie godziny.
Tort szwarcwaldzki
Tort szwarcwaldzki
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 4193
Kurczak z pomidorami i mascarpone
Kurczak z pomidorami i...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 481
KURCZAK W MIGDAŁACH z pikantnym sosem pomidorowym.
KURCZAK W MIGDAŁACH z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 943
Odchudzony biszkopt truskawkowy
Odchudzony biszkopt...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 2332
Kokosowe paski z piersi kurczaka
Kokosowe paski z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 1374
Kurak curry
Kurak curry
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 31