Przepis konkursowy

KURCZAK Z POMIDORAMI I MASCARPONE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
1szt podwójnego filetu z kurczaka,
1 szt. duża cebula lub 2 małe,
0,5 szklanki białego wytrawnego wina ,
3 ząbki czosnku ,
2 duże łyżki mascarpone ,
świeża bazylia pokrojona w paseczki,
przyprawy: sól,pieprz,szczypta chilli.,
1 duża łyżka oliwy z oliwek,
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: średni
Autor: Cecylia (Mysłowice)
(Głosów: 481)


Zostań mistrzem kuchni

Filet z kurczaka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem,następnie pokroić w drobną kostkę w/g uznania i obsmażyć na tłuszczu - odstawić . (należy wyciągnąć usmażony filecik na talerzyk) Na pozostałym tłuszczu obsmażyć pokrojoną w piórka cebulę ,dodać przetarty czosnek i obrane ze skórki pomidory pokrojone w kostkę dodać oliwę z oliwek i przyprawy,chwilkę podsmażyć następnie wlać 0,5 szklanki wina i dusić 15 minut dodać odłożone i obsmażone fileciki z kurczaka pokrojone w kostkę ,dusić do odparowania i odpowiedniej gęstości . Na koniec dodać 2 łyżki mascarpone i świeżą bazylię .
Czekoladowo - malinowe muffinki z kokosową bitą śmietaną
Czekoladowo - malinowe...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 65
Kurczak w sosie słodko kwaśnym
Kurczak w sosie słodko...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 3
Ciasto z bananami bez pieczenia
Ciasto z bananami bez...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 12
Faszerowane ogórki na sałacie z kremem balsamicznym
Faszerowane ogórki na...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 54
Kruche ze śliwkami
Kruche ze śliwkami
30 min. 8 średni
Głosów: 39
Naleśniki z serowo-warzywnym farszem
Naleśniki z...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 116