Przepis konkursowy

KURCZAK Z POMIDORAMI I MASCARPONE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
1szt podwójnego filetu z kurczaka,
1 szt. duża cebula lub 2 małe,
0,5 szklanki białego wytrawnego wina ,
3 ząbki czosnku ,
2 duże łyżki mascarpone ,
świeża bazylia pokrojona w paseczki,
przyprawy: sól,pieprz,szczypta chilli.,
1 duża łyżka oliwy z oliwek,
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: średni
Autor: Cecylia (Mysłowice)
(Głosów: 481)


Zostań mistrzem kuchni

Filet z kurczaka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem,następnie pokroić w drobną kostkę w/g uznania i obsmażyć na tłuszczu - odstawić . (należy wyciągnąć usmażony filecik na talerzyk) Na pozostałym tłuszczu obsmażyć pokrojoną w piórka cebulę ,dodać przetarty czosnek i obrane ze skórki pomidory pokrojone w kostkę dodać oliwę z oliwek i przyprawy,chwilkę podsmażyć następnie wlać 0,5 szklanki wina i dusić 15 minut dodać odłożone i obsmażone fileciki z kurczaka pokrojone w kostkę ,dusić do odparowania i odpowiedniej gęstości . Na koniec dodać 2 łyżki mascarpone i świeżą bazylię .
Ciasto marchewkowe bezglutenowe.
Ciasto marchewkowe...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 18
Jaglane Zdrowe Babeczki
Jaglane Zdrowe Babeczki
30 min. 2 łatwy
Głosów: 7
Dorsz z suszonymi pomidorami
Dorsz z suszonymi...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 4210
Kurczak z brokułami w cieście fracuskim
Kurczak z brokułami w...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 115
Szarlotka z polskich jabłek
Szarlotka z polskich...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 343
Fritatta - czyli pomysł na jajka inaczej
Fritatta - czyli...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 4235