Przepis konkursowy

TORT MIĘSNY
Zdjęcie przepisu
Składniki:
cięlecina, 1 kg
mięso z indyka , 50 dag
pasztetowa , 25 dag
bułka tarta , 1łyżka
jaja , 4
mleko , 2 filiżanki
musztarda , łyżka
korniszony, 4-5
natka posiekana, 1 łyżka
sól,
pieprz,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: średni
Autor: Aneta (chełm)
(Głosów: 119)


Zostań mistrzem kuchni

Wszystkie mięsa, pasztetową przepuścić przez maszynkę. Dodać bułkę tartą, mleko, sól, pieprz, roztrzepane jajka. Dokładnie wymieszać. Dodać korniszony pokrojone w kostkę, natkę ,musztardę. Przełożyć do tortownicy. Piec 1 godz. Po ostudzeniu posmarować majonezem, przybrać warzywami. Podajemy zimny.
Klopsiki wołowe w sosie grzybowym
Klopsiki wołowe w...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 2
Azjatycka tarta z kurczakiem
Azjatycka tarta z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 42
Sałatka Roszpunka
Sałatka Roszpunka
30 min. 4 średni
Głosów: 4080
Tortilla z kurczakiem
Tortilla z kurczakiem
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 503
Dorsz w gniazdku marchewkowym z grzankami i dresingiem jogurtowo-cytrynowo-miętowym
Dorsz w gniazdku...
30 min. 2 średni
Głosów: 11
Zapiekanka z gnocchi
Zapiekanka z gnocchi
30 min. 6 łatwy
Głosów: 19