Przepis konkursowy

TUŃCZYK Z ZIELENINĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
tuńczyk stek , 2 sztuki
wino białe wytrawne , 1/2 szklanki
czosnek , 1 ząbek
cebula , 1 sztuka
zielona pietruszka , 2 gałązki
sól do smaku , 2 szczypty
pieprz, 2 szczypty
masło klarowane , 1 łyżka
oliwa do smażenia , 1/4 szklanki
cytryna sok , 1/2 sztuki
szczypiorek- pokrojony , 1 łyżka
pietruszka zielona-pokrojona, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Ewa (Poznań)
(Głosów: 95)


Zostań mistrzem kuchni

Cebule i pietruszkę, drobno pokroić, czosnek przetrzeć przez praskę. Do miseczki wlać wino, sok z cytryny dodać cebulę, czosnek, pietruszkę, pieprz, sól delikatnie wymieszać. Zalać steki i odstawić do lodówki na 3-4 godziny. Steki po wyjęciu z marynaty, osuszyć na papierowym ręczniku Na rozgrzanej oliwie obsmażyć steki po około 3-5 minut zależy od grubości steku. Należy smażyć na dużym płomieniu. Na każdej porcji układamy po łyżeczce masła, posypujemy zieleniną. SMACZNEGO!!!!
Pęczak z grzybami
Pęczak z grzybami
30 min. 2 łatwy
Głosów: 7
Pierś z kurczaka nadziewana pesto z bazylii podawana z puree selerowym i z sosem czekoladowym
Pierś z kurczaka...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1392
Sałatka warstwowa z pierożkami tortellini
Sałatka warstwowa z...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 66
Mintaj na sosie greckim zapiekany z ziemniakami
Mintaj na sosie...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 15
Makaron z sosem serowym
Makaron z sosem serowym
30 min. 4 łatwy
Głosów: 20
Tort
Tort
pow. 60 min. 8 trudny
Głosów: 70