Przepis konkursowy

JABŁECZNIK Z ZAPACHEM DZIECIŃSTWA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mąka, 3 szklanki
jabłka, 2 kg
jajka, 3
margaryna, kostka
cukier, szklanka
cynamon Prymat, 1-2 opakowania
proszek do pieczenia, łyżeczka
śmietana, 3 łyżki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Anna (Zabrze)
(Głosów: 576)


Zostań mistrzem kuchni

Mieszam mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Dodaję margarynę i śmietanę. Ugniatam ciasto. Dzielę na dwie części. Jedną wkładam do zamrażarki a drugą układam na blaszce do pieczenia. Jabłka umyte, obrane i bez środków kroje na cieniutki paski. W tym miejscu wołam córkę, która pomaga mi rozkładać równiutko kawałeczki jabłka. Na wierzch rozkładam pozostałą część ciasta. Nie można tu zapomnieć o cynamonie, który przywołuje najpiękniejsze wspomnienia z dzieciństwa i najlepszy jabłecznik babci Krysi. :)
Faszerowana Cukinia
Faszerowana Cukinia
30 min. 4 łatwy
Głosów: 5
Krokiety z chleba tostowego
Krokiety z chleba...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 28
Szpinakowy mech na żytniej tarcie
Szpinakowy mech na...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 181
Pizza 4 smaków
Pizza 4 smaków
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 7
Tort ajerkoniakowy czyli jaja w roli głównej
Tort ajerkoniakowy...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 9
Śniadaniowe love
Śniadaniowe love
30 min. 2 łatwy
Głosów: 3928