Składniki:
pierś kurczaka, 3 sztuki
fasola czerwona w puszce, 1 opakowanie
parmezan starty, 4 łyżki
pomidory w puszce, 1 opakowanie
cebula, 1 sztuki
majonez, 80 mililitrów
ketchup, 80 mililitrów
placki tortilli, 8 sztuk
Fix Gyros z sosem paprykowo-ziołowym Knorr, 1 opakowanie
Przygotowanie:
czas: 30-60 min.
porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor:
Agnieszka (Gdańsk)
(Głosów: 503)
Piersi kurczaka oczyszczamy, kroimy w kostkę. Przygotowujemy wykorzystując Fix Gyros, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę kroimy w kostkę. Przesmażamy na oliwie do miękkości. Dodajemy pomidory w puszce, dusimy do rozpadnięcia się pomidorów i zgęstnienia powstałego sosu. Doprawiamy solą i pieprzem. Fasolę wyjmujemy z puszki, osączamy. Sos paprykowo-ziołowy przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na każdym placku tortilli układamy kolejno: kawałki piersi kurczaka, fasolę, łyżkę sosu pomidorowego, łyżkę sosu paprykowo-ziołowego, szczyptę parmezanu. Placki tortilli zawijamy, układamy w naczyniu żaroodpornym. Zapiekamy pod przykryciem ok. 20 min. w 180 stopniach.