Przepis konkursowy

BIGOS DROBIOWY
Zdjęcie przepisu
Składniki:
słodkiej kapusty (ważona po skrojeniu), 1 kg
podwójne piersi z kurczaka, 3 szt
pieczarek, 1/2 kg
cebuli (2 duże), 30 dag
przyprawa do kurczaka, według uznania
sól, według uznania
pieprz, według uznania
papryka słodka, według uznania
masła lub margaryny, 2-3 łyżki
przecieru, 3 łyżki
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 6
poziom trudności: średni
Autor: aneta (żerkowice)
(Głosów: 1)


Zostań mistrzem kuchni

Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, posypać przyprawami i odstawić na kilka godzin, po czym usmażyć na 3 łyżkach oliwy.Kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na wiórki i razem ugotować do miękkości. Do wody wsypać 1 łyżkę soli.Odcedzić z tym, że nie do końca, na dnie w garnku zostawić trochę wody. Pieczarki pokroić w plastry, usmażyć, doprawić, dodać 3 łyżki masła. Cebulę pokroić w półplastry i dodać do pieczarek, usmażyć do miękkości, trochę podlać wodą.Do kapusty dodać, pieczarki z cebulą, mięso, 3 łyżki przecieru, wszystko wymieszać i ewentualnie doprawić do smaku.
Kruche miodule z sezamem
Kruche miodule z sezamem
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 2
Zapiekany bakłażan z piersią kurczaka, serem gorgonzola i warzywami duszonymi w białym winie
Zapiekany bakłażan z...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 29
Nadziane kluski
Nadziane kluski
30 min. 6 łatwy
Głosów: 40
Coś dobrego i niedrogiego z mięsa mielonego
Coś dobrego i...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 4142
Tosty francuskie z salsą pomidorową
Tosty francuskie z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 712
Pyszna tarta z borowkami, granatem i musem z bialej czekolady
Pyszna tarta z...
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 87