Przepis konkursowy

BIGOS DROBIOWY
Zdjęcie przepisu
Składniki:
słodkiej kapusty (ważona po skrojeniu), 1 kg
podwójne piersi z kurczaka, 3 szt
pieczarek, 1/2 kg
cebuli (2 duże), 30 dag
przyprawa do kurczaka, według uznania
sól, według uznania
pieprz, według uznania
papryka słodka, według uznania
masła lub margaryny, 2-3 łyżki
przecieru, 3 łyżki
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 6
poziom trudności: średni
Autor: aneta (żerkowice)
(Głosów: 1)


Zostań mistrzem kuchni

Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, posypać przyprawami i odstawić na kilka godzin, po czym usmażyć na 3 łyżkach oliwy.Kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na wiórki i razem ugotować do miękkości. Do wody wsypać 1 łyżkę soli.Odcedzić z tym, że nie do końca, na dnie w garnku zostawić trochę wody. Pieczarki pokroić w plastry, usmażyć, doprawić, dodać 3 łyżki masła. Cebulę pokroić w półplastry i dodać do pieczarek, usmażyć do miękkości, trochę podlać wodą.Do kapusty dodać, pieczarki z cebulą, mięso, 3 łyżki przecieru, wszystko wymieszać i ewentualnie doprawić do smaku.
Tortilla Kasi
Tortilla Kasi
30 min. 2 łatwy
Głosów: 184
Tort
Tort
pow. 60 min. 8 trudny
Głosów: 70
Naleśniki z duszonymi grzybami i parówką
Naleśniki z duszonymi...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 3928
Babka cytrynowo-imbirowa z białym pieprzem
Babka...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 89
Tagliatelle z porem i prosciutto
Tagliatelle z porem i...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 136
Jesienna zapiekanka Occhi di Lupo
Jesienna zapiekanka...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 111