Przepis konkursowy

TRUFLE Z BIALEJ CZEKOLADY
Zdjęcie przepisu
Składniki:
biała czekolada, 200g
śmietanka 30%, 45 ml
masło klarowane Mleczna Dolina, 55g
wiórki kokosowe, 100g
migdały, 50g
sok z limonki, 1 łyżeczka
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Adrianna (Poznań)
(Głosów: 121)


Zostań mistrzem kuchni

Przygotowanie: Rozkrusz białą czekoladę. Następnie do rozgrzanego garnka wrzuć masło i przygotowaną czekoladę. Cały czas mieszając wlej śmietankę. Wymieszaj. Zdejmij z gazu i dodaj sok z limonki. Posiekaj migdały i wrzuć do przygotowanej masy. Wymieszaj i wstaw do lodówki na 1,5h. Po minionym czasie, formuj kuli z masy i obtaczaj w wiórkach kokosowych. Smacznego!
Deser kolorowy
Deser kolorowy
30 min. 4 łatwy
Głosów: 169
Roladki drobiowe z a la kotletami ziemniaczano-brokułowymi
Roladki drobiowe z a...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 9
Rafaello z malinami
Rafaello z malinami
30-60 min. 8 średni
Głosów: 5
Zapiekany bakłażan z piersią kurczaka, serem gorgonzola i warzywami duszonymi w białym winie
Zapiekany bakłażan z...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 29
Ciastko w wiśniowym sadzie
Ciastko w wiśniowym...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 667
Filet z kurczaka marynowany w czerwonym pesto podsmażony i upieczony położony na włoskim prosciutto z dodatkiem duszonej cukini z sezamem oraz mieszanką sałat z mozzarellą i pomidorkami cherry i kwiatami groszku polaną sosem koperkowo-ziołowym
Filet z kurczaka...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 123