Przepis konkursowy

TRUFLE Z BIALEJ CZEKOLADY
Zdjęcie przepisu
Składniki:
biała czekolada, 200g
śmietanka 30%, 45 ml
masło klarowane Mleczna Dolina, 55g
wiórki kokosowe, 100g
migdały, 50g
sok z limonki, 1 łyżeczka
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Adrianna (Poznań)
(Głosów: 121)


Zostań mistrzem kuchni

Przygotowanie: Rozkrusz białą czekoladę. Następnie do rozgrzanego garnka wrzuć masło i przygotowaną czekoladę. Cały czas mieszając wlej śmietankę. Wymieszaj. Zdejmij z gazu i dodaj sok z limonki. Posiekaj migdały i wrzuć do przygotowanej masy. Wymieszaj i wstaw do lodówki na 1,5h. Po minionym czasie, formuj kuli z masy i obtaczaj w wiórkach kokosowych. Smacznego!
Polędwica wieprzowa Eli
Polędwica wieprzowa Eli
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 140
CIASTO Z CIEPŁYMI LODAMI
CIASTO Z CIEPŁYMI LODAMI
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 6
Bigos z kurczakiem i grzybkami
Bigos z kurczakiem i...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 1046
Polędwiczka wieprzowa z pijaną śliwką
Polędwiczka wieprzowa...
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 9
Tortilla z kurczakiem
Tortilla z kurczakiem
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 503
Muffinki Biedronki- błyskawiczne
Muffinki Biedronki-...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 16