Przepis konkursowy

DESER KOLOROWY
Zdjęcie przepisu
Składniki:
figa, 1 szt
granat, 1szt
serek mascarpone, 1 szt
śnieżka, 1 szt
śmietana 18%, 1 szt
kiwi, 2 szt
mandarynka, 2 szt
cukierki wawel różne rodzaje ( kasztanki, michałki,), 20 dkg
wafelek kokosowy, 1 szt
wafelek orzechowy, 1 szt
ciastka owsiane, 1 opakowanie
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: BARBARA (Kurzętnik)
(Głosów: 169)


Zostań mistrzem kuchni

Serek mascarpone mieszamy ze śmietaną i śnieżką. Na dnie pucharka wrzucamy pokrojone w drobną kostkę cukierki wafle i ciastka owsiane, kładziemy warstwę wymieszanego serka ze śmietaną, następnie znowu cukierki wafle ponownie mieszankę śmietany i serka. Na to kładziemy różne owoce, dobrze jak będą trochę kwaskowate, ponieważ pozostała część jest bardzo słodka. Dekorujemy jeszcze ciastkiem, kiwi dodaję jeżeli deser po zrobieniu jest zaraz podawany natomiast jeżeli będzie podawany po jakimś czasie to nie dodaję kiwi ponieważ puszcza sok. Przepis jest bardzo prosty, szybki i ładnie prezentuje się w pucharkach.
Makaron z wątóbką
Makaron z wątóbką
30-60 min. 4 średni
Głosów: 40
Kruchy placek z rabarbarem i malinami
Kruchy placek z...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 67
Piersi kurczaka zapiekane pod szynką
Piersi kurczaka...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 100
Faszerowana pierś z kurczaka
Faszerowana pierś z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 5
Pierś z kurczaka po królewsku
Pierś z kurczaka po...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 61
Roladki wieprzowe z serem i szczypiorkiem
Roladki wieprzowe z...
30 min. 6 łatwy
Głosów: 63