Przepis konkursowy

DESER KOLOROWY
Zdjęcie przepisu
Składniki:
figa, 1 szt
granat, 1szt
serek mascarpone, 1 szt
śnieżka, 1 szt
śmietana 18%, 1 szt
kiwi, 2 szt
mandarynka, 2 szt
cukierki wawel różne rodzaje ( kasztanki, michałki,), 20 dkg
wafelek kokosowy, 1 szt
wafelek orzechowy, 1 szt
ciastka owsiane, 1 opakowanie
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: BARBARA (Kurzętnik)
(Głosów: 169)


Zostań mistrzem kuchni

Serek mascarpone mieszamy ze śmietaną i śnieżką. Na dnie pucharka wrzucamy pokrojone w drobną kostkę cukierki wafle i ciastka owsiane, kładziemy warstwę wymieszanego serka ze śmietaną, następnie znowu cukierki wafle ponownie mieszankę śmietany i serka. Na to kładziemy różne owoce, dobrze jak będą trochę kwaskowate, ponieważ pozostała część jest bardzo słodka. Dekorujemy jeszcze ciastkiem, kiwi dodaję jeżeli deser po zrobieniu jest zaraz podawany natomiast jeżeli będzie podawany po jakimś czasie to nie dodaję kiwi ponieważ puszcza sok. Przepis jest bardzo prosty, szybki i ładnie prezentuje się w pucharkach.
Ciasto czekoladowe z kremem mascarpone i owocami
Ciasto czekoladowe z...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 20
Jagodzianki
Jagodzianki
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 149
Łososiowa przekąska
Łososiowa przekąska
pow. 60 min. 8 trudny
Głosów: 65
Szpinakowe słońce na francuskim cieście
Szpinakowe słońce na...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 78
Dary lata na toście
Dary lata na toście
30 min. 2 łatwy
Głosów: 26
Kruche miodule z sezamem
Kruche miodule z sezamem
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 2