Przepis konkursowy

ZUPA POMIDOROWA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
pomidory , 2 kg
makaron, 500 g
śmietana , 200 ml
czosnek, 1 główka
mięso wołowe, 500 g
marchew, 2 szt
pietruszka, 1 szt
korzeń selera, 1 szt
oliwa z oliwek, 20 ml
sól, pieprz, do smaku
kostka drobiowa knorr, 2 szt
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 8
poziom trudności: trudny
Autor: Katarzyna (Lewików)
(Głosów: 2)


Zostań mistrzem kuchni

Z podanego mięsa oraz włoszczyzny ugotować wywar. Pomidory umyć,oczyścić, pokroić na połówki i włożyć do naczynia żaroodpornego obrać czosnek dodać do pomidorów, polać oliwą i zapiec ok. 40 minut. Po upieczeniu pomidory przetrzeć przez sito i dodać do wywaru z włoszczyzny i mięsa. Dodać kostki drobiowe. Zagotować. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać z makaronem, na koniec można do talerza dodać śmietanę do smaku wedle smaku. Smacznego!
Zapiekanka z gnocchi
Zapiekanka z gnocchi
30 min. 6 łatwy
Głosów: 19
Sałatka śledziowa z buraczkami
Sałatka śledziowa z...
30 min. 6 łatwy
Głosów: 2
Mandarynkowa rozkosz
Mandarynkowa rozkosz
30-60 min. 6 średni
Głosów: 2
Patera pyszności
Patera pyszności
30 min. 6 łatwy
Głosów: 6
Kopiec kreta bez pieczenia
Kopiec kreta bez...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 4037
TARTA Z LEŚNYMI GRZYBAMI
TARTA Z LEŚNYMI GRZYBAMI
30 min. 4 łatwy
Głosów: 4032