Przepis konkursowy

ZUPA POMIDOROWA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
pomidory , 2 kg
makaron, 500 g
śmietana , 200 ml
czosnek, 1 główka
mięso wołowe, 500 g
marchew, 2 szt
pietruszka, 1 szt
korzeń selera, 1 szt
oliwa z oliwek, 20 ml
sól, pieprz, do smaku
kostka drobiowa knorr, 2 szt
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 8
poziom trudności: trudny
Autor: Katarzyna (Lewików)
(Głosów: 2)


Zostań mistrzem kuchni

Z podanego mięsa oraz włoszczyzny ugotować wywar. Pomidory umyć,oczyścić, pokroić na połówki i włożyć do naczynia żaroodpornego obrać czosnek dodać do pomidorów, polać oliwą i zapiec ok. 40 minut. Po upieczeniu pomidory przetrzeć przez sito i dodać do wywaru z włoszczyzny i mięsa. Dodać kostki drobiowe. Zagotować. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać z makaronem, na koniec można do talerza dodać śmietanę do smaku wedle smaku. Smacznego!
Tarta z mascarpone, białą czekoladą i syropem klonowym
Tarta z mascarpone,...
30 min. 8 łatwy
Głosów: 165
Świniak na śniadanie
Świniak na śniadanie
30 min. 6 łatwy
Głosów: 122
Gwiazdki
Gwiazdki
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 42
Stek z tuńczyka z musem marchewkowym i ziemniaczanym
Stek z tuńczyka z...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 4213
CIASTO SALCESON  - MURZYNEK Z JABŁKAMI
CIASTO SALCESON -...
30 min. 8 łatwy
Głosów: 31
Tarta z pieczarkami
Tarta z pieczarkami
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 1541