Przepis konkursowy

MARCHEWKOWE BABECZKI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
mąka pszenna, 2/3 szklanki
cukier, pol szkanki
jajka, 2
soda, 1 łyżeczka
proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
orzechy-włoskie lub askowe, 1 szklanka
olej, 1/3 szklanki
ananas z puszki, pol szklanki
marchew, 1 szklanki starta
gałka,goździki starte,sól, po szczypcie
mascarpone, szklanka
wiórki kokosowe, 2 łyżeczki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Paulina (zielona góra)
(Głosów: 0)


Zostań mistrzem kuchni

Suche składniki wymieszać, osobno olej z jajkami. Połączyć, wymieszać widelcem, dołożyć marchew, ananasy i orzechy. Wymieszać. Wyłożyć na blachę, wyłożoną papilotkami i do nagrzanego piekarnika na 25 minut, 180 stopni. Po ostudzeniu nałożyłam po łyżce mascarpone i posypałam wiórkami. Z przepisu wychodzi 12 sztuk babeczek.
Sałatka z tuńczyka
Sałatka z tuńczyka
30 min. 4 łatwy
Głosów: 36
Paella z kurczakiem i warzywami
Paella z kurczakiem i...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 28
Tagliatelle z prawdziwkami, szpinakiem i szynką parmeńską
Tagliatelle z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 4739
Kurczak Generała Tso
Kurczak Generała Tso
30-60 min. 4 średni
Głosów: 4669
Tuńczykowe Love
Tuńczykowe Love
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1
Dyplomowy tort
Dyplomowy tort
pow. 60 min. 8 trudny
Głosów: 64