Przepis konkursowy

CIASTKA TWAROGOWE Z MARMOLADĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
twaróg Delikate półtłusty, 50 dag
mąka Tortowa, 50 dag
margaryna Tortowa, 25 dag
marmolada, 1 op
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Marlena (Wrocław)
(Głosów: 11)


Zostań mistrzem kuchni

Zagniatamy mąkę z margaryną i twarogiem i chłodzimy w lodówce 12 godzin, po tym czasie rozwałkowujemy i składamy wszystkie brzegi do środka i na pół i wstawiamy do lodówki na 2 godz godziny. Wyjmujemy ciasto z lodówki, rozwałkowujemy i znowu składamy i chłodzimy kolejne 2 godz. Po tym czasie rozwałkowujemy na 0,5 cm, wykrawamy kwadraty o bokach 5 cm na środek kładziemy trochę marmolady(najlepsza różana) i składamy rogi w kopertę lub trójkąt, układamy na blasze wyłożonej pergaminem i pieczemy do zrumienienia.Ciastka są bardzo dobre, sporo ich wychodzi z podanej porcji,nie są drogie, w smaku przypominają półfrancuskie.Polecam
Ciasto z budyniem czekoladowym i kokosem
Ciasto z budyniem...
30 min. 2 średni
Głosów: 1653
Sałatka Muszelka
Sałatka Muszelka
30 min. 6 łatwy
Głosów: 86
Polędwiczki w sosie miodowo-musztardowym z domowymi frytkami i dipem słodko-ostrym
Polędwiczki w sosie...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 2
Bananowo-sernikowe marzenie z wiśniową sorbetową galaretką
Bananowo-sernikowe...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 9
Kuleczki mięsne z fasolką
Kuleczki mięsne z fasolką
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 116
Tilapia na czarnym ryżu
Tilapia na czarnym ryżu
30-60 min. 2 średni
Głosów: 9