Przepis konkursowy

CIASTO DROŻDŻOWE Z JABLKAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Mąka, 1kg
Jajka, 5
Drożdże, 1opak
Cukier, 1szkl
Jabłka, 2szt
Mleko, Pół szkl
Margaryną, 1szt
Śmietana, 1szt
Rodzynki, 30dkg
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Aneta (Warszawa)
(Głosów: 16)


Zostań mistrzem kuchni

Zrobić zaczyn z ciepłego mleka łyżki cukru i połówki drożdży jak już wyrośnie ubić wszystkie składniki Jabłka kładziemy na wierzch Zawsze wychodzi !!
Serowo maślane ślimaczki
Serowo maślane ślimaczki
30 min. 4 łatwy
Głosów: 11
Jabłecznik z zapachem dzieciństwa
Jabłecznik z zapachem...
30 min. 8 łatwy
Głosów: 576
Rogaliki z jagodami
Rogaliki z jagodami
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 42
Świnki w błotku
Świnki w błotku
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 9
Makaron Mezzi Rigatoni z kurczakiem, brokułem, cukinią i bakłażanem
Makaron Mezzi Rigatoni...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 14
Paella mixta z langustynkami i kurczakiem
Paella mixta z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 1