Przepis konkursowy

SEROWO MAŚLANE ŚLIMACZKI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
ciasto francuskie, 1 opakowanie
szynka maślana, 2 opakowania
ser żółty, 1 opakowanie, 500 g
koncentrat pomidorowy, 3 łyżki
zioła prowansalskie, 1 opakowanie
majonez, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Agata (Białystok)
(Głosów: 11)


Zostań mistrzem kuchni

Rozłożyć ciasto francuskie na blaszce od piekarnika. Posmarować je wymieszanym koncentratem ( 3 łyżki) z majonezem (1 łyżka) i ziołami prowansalskimi (w zależności od upodobań). Na tym poukładać plastry szynki i na szynce plastry sera żółtego. Całość zwinąć w rulon i pokroić na kawałki o szerokości około 2 cm. Piec w rozgrzanym piekarniku w temp. około 180 stopni przez jakieś 20 min.
Cynamonowiec z mascarpone i amaretto
Cynamonowiec z...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 88
Szpinakowe różki
Szpinakowe różki
30 min. 4 łatwy
Głosów: 39
Kopiec kreta bez pieczenia
Kopiec kreta bez...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 4037
Makaron z dwoma serami
Makaron z dwoma serami
30 min. 4 łatwy
Głosów: 1
Dyniowo - grzybowe risotto
Dyniowo - grzybowe...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 5
Makaron ze szpinakiem, kurczakiem i mascarpone
Makaron ze szpinakiem,...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 2