Przepis konkursowy

DOMOWE RAVIOLLI ZE SZPINAKIEM NA OSTRO
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jarmuż, 3 garście
chilli, jedna
puszka fasoli, jedna
sól, szczypta
czosnek, 4 ząbki
mąka, 300 g
jajka, 3
serek Almette z pieprzem, 1
tymianek, 1
rozmaryn, 1
bazylia, 1
rukola, 1
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: średni
Autor: monika (warszaawa)
(Głosów: 14)


Zostań mistrzem kuchni

Jajka łączymy z mąka i solą, zagniatamy ciasto i odstawiamy na pół godziny do lodówki. Farsz: Cebulę szklimy, dodajemy czosnek, chilli, paprykę, jarmuż i na koniec fasolę. Przestudzony farsz łączymy z serkiem Almette i na rozwałkowanym cieście ustawiamy nadzienie i lepimy pierogi. Rukolę, bazylię i oliwę miksujemy, aż powstanie pesto. Wrzucamy do osolonego wrzątku na 2-3 minuty. Polewamy domowym sosem pesto. Smacznego!
Zapiekanka Makaronowa z Kiełbaską
Zapiekanka Makaronowa...
30 min. 6 łatwy
Głosów: 3
Gofry z kremem z bitej śmietany i mascarpone
Gofry z kremem z bitej...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 289
Quiche z kurkami i serem bałkańskim
Quiche z kurkami i...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 49
Kokosowe curry z kurczaka
Kokosowe curry z kurczaka
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 15
Cytrynowa perliczka
Cytrynowa perliczka
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 32
Sernik z jogurtu greckiego
Sernik z jogurtu...
30 min. 8 łatwy
Głosów: 20