Przepis konkursowy

ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z KIEŁBASKĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
makaron PASTANI RURKI, 1 op.
przecier pomidorowy Helcom , 1 op.
zioła prowansalskie prymat, 0.5 op.
kiełbasa podwawelska, 2 laski
olej, 3 łyżki
ser żółty światowid w plasterkach, 300g
magii, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Katarzyna (Nowa Jedlanka)
(Głosów: 3)


Zostań mistrzem kuchni

Makaron Pastani rurki gotujemy do miękkości, w między czasie kroimy kiełbaskę w kosteczkę i podsmażamy na oleju. Gdy Makaron się ugotuje, odcedzamy na durszlaku i wrzucamy do dużego naczynia, następnie dodajemy podsmażoną wcześniej kiełbaskę, przecier pomidorowy oraz zioła prowansalskie doprawiamy do smaku magii. Wszystko razem mieszamy aż składniki się ze sobą połączą. Wykładamy część ( tak aby powstały 3 warstwy) do naczynia żaroodpornego następnie układamy plastry sera, i znowu wykładamy część farszu po czym układamy ser i tak do wykorzystania farszu. na wierzchu wykładamy serem i zapiekamy 15 min w temp 200 c. smacznego :)
PIZZA JAGLANA - bezglutenowa
PIZZA JAGLANA -...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 50
Jabłecznik z zapachem dzieciństwa
Jabłecznik z zapachem...
30 min. 8 łatwy
Głosów: 576
Roladki z kurczaka w kokosie z dyniowym curry i dymką
Roladki z kurczaka w...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 102
Grillowany łosoś ze szparagami i sosem berneńskim
Grillowany łosoś ze...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 40
Sernikobrownie z malinami
Sernikobrownie z malinami
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 268
RUNO LEŚNE
RUNO LEŚNE
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 16