Przepis konkursowy

FASZEROWANA CUKINIA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
cukinia duża, 1 szt.
kiełbasa żywiecka, 400 g
ser żółty plastry Światowid gouda, 100 g
Ryż do risotto arborio, 300 g
cebula mała, 1 szt.
keczup, pół szklanki
por, pół szt.
ser topiony Hochland Mix, pól opakowania
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Grażyna (Rejsztokiemie 16, 16-515 Puńsk)
(Głosów: 5)


Zostań mistrzem kuchni

Cukinie umyć,przekroić na pół.Wydrążyć środek cukinii. Miąższ wyrzucić.Mięso,ser,ser topiony i cebulę zemleć w maszynce do mielenia mięsa. Ryż ugotować na pół twardo,posolić i przyprawić kurkumą( pól łyżeczki). Mięso zmielone i ryż połączyć polać keczupem i wymieszać.Farszem wypełnić wydrążone połówki cukinii. Wierzch można posmarować trochę keczupem lub innym sosem (np. vinaigrette) i posypać porem. Blachę posmarować oliwą i nalać trochę wody. Piec w piekarniku w 180 stopniach około 50 minut.
Ciasto kokosowe
Ciasto kokosowe
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 16
Sernik na zimno z mascarpone i świeżymi owocami
Sernik na zimno z...
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 274
Racuchy z nektarynkami, jabłkami i rodzynkami
Racuchy z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 4022
Kokosowe placki bezglutenowe
Kokosowe placki...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 46
Makaron z cukinią w sosie serowym
Makaron z cukinią w...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 12
Muszle ze szpinakiem
Muszle ze szpinakiem
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 3993