Przepis konkursowy

GOŁĄBKI W SOSIE ŚMIETANOWO- PIECZARKOWYM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
ziemniaki, 0,5kg
boczek, 250 gram
cebula - duże, 2
pieczarki, 10 sztuk
oliwa z oliwek,
śmietana18%, 1 sztuka
kostka rosołowa, 1
kapusta pekińska, 1
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: średni
Autor: Patrycja (Gołańcz)
(Głosów: 13)


Zostań mistrzem kuchni

250 gram ziemniaków ugotować i ugnieść widelcem pozostałe 250g strzeć na tarce. Boczek pokroić w kosteczkę, cebulę obrać - drobno posiekać. Wszystkie składniki podsmażamy na oliwie do otrzymania odpowiedniej konsystencji. Liście kapusty zalewamy wrzątkiem i czekamy aż zmiękną. Liście kapusty pekińskiej rozkładamy i nakładamy farsz po czym podsmażamy z obu stron na oliwie tak każdy gołąbek przekładamy do naczynia żaroodpornego zalewamy szklanką bulionu i odstawiamy do piekarnika na 40 minut, 180 stopni termoobieg. SOS: W międzyczasie kroimy pieczarki w kostkę, do pieczarek dodajemy 1,5 szklanki bulionu gotujemy około 15 minut zagęszczamy śmietaną dodajemy potrawy do smaku. W taki sposób potrawę mamy gotową, ze względu na to że uwielbiam ziemniaki, gołąbki podaje z nimi, choć można podać z samym sosem bądź talarkami wedle uznania. Smacznego !!!
Zdrowa, warzywna sałatka z soją
Zdrowa, warzywna...
30 min. 2 średni
Głosów: 126
Owocowa beza
Owocowa beza
30-60 min. 8 średni
Głosów: 42
Tilapia filet smazony z frytkami
Tilapia filet smazony...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 10
Sałatka z piersią kurczaka
Sałatka z piersią...
30 min. 8 łatwy
Głosów: 920
Sałatka jarzynowa
Sałatka jarzynowa
30 min. 2 łatwy
Głosów: 14
Bigos z kurczakiem i grzybkami
Bigos z kurczakiem i...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 1046