Przepis konkursowy

JAGLANE ZDROWE BABECZKI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
kasza jaglana, 50 g
jaja Ale Jaja, 2
Jogurt naturalny typu greckiego Tolonis, 100 g
maliny, garść
jagody, garść
gruszka, 1/4
brzoskwinia, 1/4
laska wanilii, 1/4
cynamon, łyżeczka
miód, łyżeczka
płatki migdałowe, garść
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Agnieszka (Bielawa)
(Głosów: 7)


Zostań mistrzem kuchni

Kaszę jaglaną gotujemy na małym gazie (można dodać korę cynamonu). Białka ubijamy. Do przestudzonej kaszy dodajemy żółtka, jogurt, cynamon, miód, wanilię. Mieszamy. Dodajemy białko, mieszamy. Dwie małe foremki wykładamy papierem do pieczenia. Nalewamy masę do połowy. Do jednej dodajemy maliny i jagody, do drugiej cząstki brzoskwini i gruszki. Zalewamy resztą masy. Posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 40 min (w zależności od piekarnika), aż brzegi będą chrupkie i przyrumienione.
Sernik na zimno z owocami
Sernik na zimno z owocami
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 323
Ziemniaki w waflu
Ziemniaki w waflu
30-60 min. 4 średni
Głosów: 257
Ślimaczki z ciasta francuskiego
Ślimaczki z ciasta...
30 min. 6 łatwy
Głosów: 905
Ciasto z budyniem czekoladowym i kokosem
Ciasto z budyniem...
30 min. 2 średni
Głosów: 1653
Śląski żurek ogórkowy
Śląski żurek ogórkowy
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 19
Tort wiśniowy z kremem mascarpone
Tort wiśniowy z kremem...
30-60 min. 6 średni
Głosów: 72