Przepis konkursowy

KASZA JAGLANA A LA PANNA COTTA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Kasza jaglana, 0,5 szkl.
Mleko, 1,5 szkl.
Borówki amerykańskie, 250g
Laska wanilii, 1 szt.
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Paulina (Libiąż)
(Głosów: 1370)


Zostań mistrzem kuchni

Kaszę należy przepłukać wodą 2-3-krotnie. Następnie gotujemy ją na mleku z dodatkiem ziaren wanilii. Kaszę gotujemy na małym ogniu, mieszając od momentu, gdy zacznie gęstnieć. Gęstą, ciepłą masę przekładamy do kokilek lub filiżanek i odstawiamy do ostygnięcia, a następnie wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę. Gotowy deser wyciągamy zanurzając foremki na kilka sekund we wrzątku. Całość polewamy musem z borówek.
Tort śmietanowy z owocami
Tort śmietanowy z owocami
30-60 min. 8 średni
Głosów: 4215
Makaronowa tarta zapiekana w aksamitnym sosie z koziego sera
Makaronowa tarta...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 3823
Przepyszny łosoś na szparagach z kolorową salsą
Przepyszny łosoś na...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 10
Stek z angusa australijskiego z sosem z czerwonego pieprzu
Stek z angusa...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 8
Pikantna pierś kurczaka zapiekana w porze i marchwi
Pikantna pierś...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 30
Nadziane marchewki :)
Nadziane marchewki :)
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 434