Przepis konkursowy

KOCIE OCZKA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jaja, 4
margaryny, 250g
mąki pszennej, 350g
cukru, 175g
wody, 6 łyżek
kakao, 3 łyżki
proszku do pieczenia, 1,5 łyżeczki
biszkopty okrągłe, 2 paczki
Miód wielokwiatowy, 2 łyżki
dżem wiśniowy, 0,5 słoika
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Ilona (Borek Wielkopolski)
(Głosów: 3)


Zostań mistrzem kuchni

Margarynę przełożyć do rondelka,dodać miód,cukier waniliowy,kakao,wodę,całość zagotować cały czas mieszając.Po zagotowaniu przestudzić.Białka oddzielić od żółtek,ubić na sztywną pianę. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Do wystudzonej masy dodać żółtka i zmiksować, gdy składniki się połączą dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i zmiksować do uzyskania jednolitego ciasta. Na koniec do masy wmieszać pianę z białek. Biszkopty sklejać po dwa dżemem (jeden biszkopt smarować dżemem i przykrywać drugim). Blachę do pieczenia o wymiarach 21×26 cm wyłożyć papierem, wylać połowę ciasta, na cieście poukładać biszkopty sklejone dżemem (w równych rzędach, obok siebie). Na biszkopty wylać drugą część ciasta. Ciasto piec około 50 minut w temp. 180 stopni. Upieczone ciasto wystudzić i posypać cukrem pudrem bądź polać polewą czekoladową.
PSTRĄG Z LAZUROWYM FARSZEM
PSTRĄG Z LAZUROWYM...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 38
Twarogowo-Anansowe Pancakesy
Twarogowo-Anansowe...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 7
Kolorowa sałatka makaronowa
Kolorowa sałatka...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 22
Kolorowy torcik mascarpone
Kolorowy torcik...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 6
Grillowane drobiowe sakiewki i pełnoziarnisty makaron z pesto
Grillowane drobiowe...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 121
Tarta z gruszkami
Tarta z gruszkami
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 196