Przepis konkursowy

MAKARON POD SEROWĄ PIERZYNKĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
makaron rurki, 400 g
kalafior, 1 szt.
brokuł, 1 szt.
groszek konserwowy, 1 puszka
kukurydza konserwowa, 1 puszka
sos do makaronu Italia Cztery sery, 1 op.
natka pietruszki, 1 pęczek
ser żółty, 20 dag
DO PRZYRZĄDZENIA SOSU: śmietanka, 50 ml
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Joanna (Chojnice)
(Głosów: 274)


Zostań mistrzem kuchni

Oddzielnie ugotować makaron, kalafior i brokuły. Wszystko wyłożyć do naczynia żaroodpornego, dodać groszek, kukurydzę oraz drobno posiekaną natkę pietruszki. Bardzo delikatnie wymieszać. Przygotować sos do makaronu Italia Winiary wg przepisu na opakowaniu i przelać do naczynia żaroodpornego. Posypać tartym żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku ok. 30 minut. :)
DYNIOWE DONUTY Z KASZY JAGLANEJ
DYNIOWE DONUTY Z KASZY...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 17
Kurak curry
Kurak curry
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 31
TARTA ZE ŚLIWKAMI
TARTA ZE ŚLIWKAMI
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 157
Zapiekanka warstwowa
Zapiekanka warstwowa
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 4325
Tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem
Tagliatelle z...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 4282
Pasta z avocado ze słonecznikiem i paluszkami grissini
Pasta z avocado ze...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 0