Przepis konkursowy

KURAK CURRY
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Pierś z kurczaka , 0,5 kg
Papryka czerwona, 1 szt.
Papryka żółta, 1 szt.
Cebula, 2 szt
Czosnek, 2 ząbki
Curry, 5 łyżeczek
Kurkuma, 1 łyżeczka
Słodka papryka, 1 łyżeczka
Pieprz cayenne, 3 łyżeczki
Mleko kokosowe , 250 ml
Pędy bambusa, 1 słoiczek
Świeża kolendra, 1 szt.
Ryż, 400 g
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Paula (Warszawa)
(Głosów: 31)


Zostań mistrzem kuchni

Pierś z kurczaka myjemy i kroimy w kostkę. Smażymy na oliwie z wyciśniętym czosnkiem i przyprawą curry. Cebulę oraz papryki kroimy w dużą kostkę i dorzucamy do patelni. Po 5 min dorzucamy pędy bambusa. Smażymy ok 15 min, a następnie zalewamy to mlekiem kokosowym oraz dodajemy resztę przypraw (kurkumę, słodką paprykę oraz pieprz cayenne) Dusimy to wszystko razem. W tym czasie gotujemy ryż. Po nałożeniu dania na talerze, posypujemy posiekaną kolendrą. Smacznego;)
Tuńczyk w kopercie
Tuńczyk w kopercie
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 78
Pierś faszerowana jajkiem i ogórkiem konserwowym
Pierś faszerowana...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 55
Czekoladowa tarta z figami i pieczonym jogurtem
Czekoladowa tarta z...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 4113
Jesienne figi
Jesienne figi
30 min. 2 łatwy
Głosów: 16
Polędwiczka słodko kwaśna
Polędwiczka słodko kwaśna
pow. 60 min. 2 łatwy
Głosów: 1
Papryka faszerowana
Papryka faszerowana
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 0