Przepis konkursowy

NADZIEWANE KABACZKI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Kabaczek , 1 szt
mieso mielone , 0,5 kg
papryka , 2 szt
cebula , 2 szt
pieczarki , 400 g
pomidor , 1 szt
zioła prowansalskie ,
sól,
ryż, 300 gr
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Paulina (Poznan)
(Głosów: 281)


Zostań mistrzem kuchni

Kabaczek kroimy w krążki grubości 4 cm (nie obieramy kabaczka ), nacieramy sola odkładamy na tace do pieczenia w piekarniku , Następnie w garnku gotujemy ryz tak by był al dente , na patelni podsmażamy pokrojone warzywa w paski , kostkę ( kto jak woli ) po podsmażeniu warzyw dodajemy mięso mielone rozdrobnione i tak podduszamy ok 5 minut , czekamy aż ostygnie i mieszamy warzywa oraz mielone ( podobnie jak na gołąbki ) nadziewamy kabaczki , na wierzch układamy pomidora zakrywamy folia aluminiowa wkładamy do nagrzanego piekarnika na 40 minut w 180 stopni.
Makoron z brokułami i anchovies
Makoron z brokułami i...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 23
Zakręcona i nadziana roladka
Zakręcona i nadziana...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 1
Pizza z szynką i pieczarkami
Pizza z szynką i...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 633
Najpyszniejsza tarta od serca
Najpyszniejsza tarta...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 24
PALUCHY SEROWE
PALUCHY SEROWE
30 min. 4 łatwy
Głosów: 10
Romantyczne śniadanie dla dwojga
Romantyczne śniadanie...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 147