Przepis konkursowy

PIERŚ W ZIOŁACH Z BROKUŁAMI I SZPINAKIEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
pierś podwójna, 1 sztuka
brokuł, 1 duża sztuka
szpinak mrożony brykiet, 300 g (2/3 opakowania)
sól, pół łyżeczki
zioła prowansalskie, łyżka
przyprawa do kurczaka, łyżka
bazylia, pół łyżeczki
pieprz, według uznania
oliwa lub olej, pół łyżki
czosnek, pół ząbka
masło, pół łyżki
jogurt naturalny, łyżka
papier do pieczenia, 2 arkusze docięte na wielkość piersi
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Katarzyna (Mniów)
(Głosów: 3051)


Zostań mistrzem kuchni

Pierś z kury myjemy w zimnej wodzie, osuszamy i kroimy na pół. Mieszamy oliwę, przyprawę do kurczaka, zioła, bazylie, sól i pieprz. Powstałą marynatą polewamy filety. Gotowe filety owijamy w papier i kładziemy na rozgrzanej patelni (bez oliwy). Brokuły gotujemy około 5 minut na parze. Rozmrażamy szpinak i odciskamy wodę. Rozgrzewamy patelnię z oliwą i masłem, wyciskamy czosnek, dodajemy szpinak, jogurt naturalny i sól do smaku. Do gotowego szpinaku dodajemy ugotowane brokuły. Pierś podajemy na talerzu z brokułami i szpinakiem. Smacznego!
Drożdżowe bułeczki z dżemem
Drożdżowe bułeczki z...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 31
Rolowane tosty
Rolowane tosty
30 min. 2 łatwy
Głosów: 7
Biszkopt z kremowym musem czekoladowym
Biszkopt z kremowym...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 33
Parówki w cieście francuskim z serem i ziołami
Parówki w cieście...
30 min. 6 łatwy
Głosów: 59
Łososiowa przekąska
Łososiowa przekąska
pow. 60 min. 8 trudny
Głosów: 65
Drożdżowe mieszane widelcem bez wyrastania
Drożdżowe mieszane...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 65