Przepis konkursowy

PIEROŻKI Z PIECA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Mąka włoska, 600 g
Drożdże, 24 g
Ciepła woda , 365 ml
Mięso mielone, 500 g
Przyprawy : bazylia, oregano, papryka słodka,
Przecier pomidorowy, 2 szt
Czosnek, 1 ząbek
Oliwa z oliwek, 1,5 łyżeczki
Cukier, 3 łyżeczki
Cebula, 4 szt
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 8
poziom trudności: średni
Autor: Justyna (Orzysz)
(Głosów: 9)


Zostań mistrzem kuchni

Od wody odlewamy 3/4 szklanki wody, do wody dodajemy 1 łyżkę mąki i drożdże. Dobrze mieszamy i odstawiamy na 15 min. Do miski wsypujemy mąkę, cukier,dodajemy drożdże, wodę, oliwę. Wyrabiamy ciasto przez 15 min. Wałkujemy ciasto na 2 mm i wycinamy koła. Cebulę podsmażamy na patelni z mięsem mielonym, dodajemy przyprawy, i gdy mięso będzie dobre zalewamy przecierem pomidorowym , dodajemy czosnek. Sos : przecier pomidorowy, łyżeczka oliwy z oliwek, jedna łyżeczka bazylii.
Pyszniutka sałatka ziemniaczano-warzywna
Pyszniutka sałatka...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 0
Rurki z bitą śmietaną
Rurki z bitą śmietaną
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 1608
Zakręcona i nadziana roladka
Zakręcona i nadziana...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 1
Tort budyniowy Biedronka
Tort budyniowy Biedronka
pow. 60 min. 8 trudny
Głosów: 3791
Tagliatelle z porem i prosciutto
Tagliatelle z porem i...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 136
Śniadanie na włoską nutę
Śniadanie na włoską nutę
30 min. 2 łatwy
Głosów: 62