Przepis konkursowy

PIERŚ Z KURCZAKA W SOSIE SZPINAKOWO- ŚMIETANOWYM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
pierś z kurczaka, 0,5 kg
śmietanka UHT 12%, 200 ml
ser mozzarella, 1 kulka
czosnek, 2-3 ząbki
pieprz, sól,
masło, 1 łyżka
makaron rurki,
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Katarzyna (Zambrów)
(Głosów: 2)


Zostań mistrzem kuchni

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Kurczaka porcjujemy na małe kotleciki, posypujemy przyprawą uniwersalną i smażymy na złoto. Następnie na tą samą patelnię wrzucamy odrobinę masła i podsmażamy na nim szpinak. Obficie doprawiamy (zwłaszcza czosnkiem). Gdy szpinak już zwiotczeje, dodajemy śmietankę i serek topiony. Całość dusimy, cały czas mieszając. Kurczaka wkładamy do sosu i mieszamy. Makaron polewamy sosem.
Ślimaczki z ciasta francuskiego
Ślimaczki z ciasta...
30 min. 6 łatwy
Głosów: 905
Migdałowiec
Migdałowiec
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 153
Smażone plasterki cukinni z farszem
Smażone plasterki...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 73
Tort makowy
Tort makowy
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 924
Spaghetti z anchovies, zielonymi oliwkami oraz tuńczykiem
Spaghetti z anchovies,...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 40
Ciasto z bananami
Ciasto z bananami
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 60