Przepis konkursowy

POLĘDWICZKA SŁODKO KWAŚNA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Polędwiczka wieprzowa , 2 szt
Miód , 3 łyżki
Musztarda ostra, 1/2 słoiczka
Przyprawa do wieprzowiny,
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Dorota (Chorzów)
(Głosów: 1)


Zostań mistrzem kuchni

Polędwiczki umyłam osuszyłam. Połowę musztardy ze słoiczka przekładam do miseczki dodaję przyprawę do wieprzowiny i 3 łyżki miodu, marynatę dobrze mieszam. Następnie smaruję mięsko z każdej strony. Wkładam do lodówki na noc. Pieczemy w temp. 180 stopni około godziny. Podana z pieczonymi warzywami i sałatką.
Jabłecznik góralki
Jabłecznik góralki
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 30
CIASTO Z CIEPŁYMI LODAMI
CIASTO Z CIEPŁYMI LODAMI
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 6
Kanapkowy ser pomidorowy
Kanapkowy ser pomidorowy
30 min. 4 łatwy
Głosów: 16
Kopiec kreta bez pieczenia
Kopiec kreta bez...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 4037
Kawowy z mascarpone
Kawowy z mascarpone
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 82
Pasta jajeczna
Pasta jajeczna
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1