Przepis konkursowy

POLĘDWICZKA WIEPRZOWA Z ORZECHAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
polędwiczka wieprzowa, 1 szt.
pistacje, 70 g
pieprz biały, do smaku
oliwa z oliwek, do smażenia
zioła prowansalskie, do smaku
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Katarzyna (Ząbki)
(Głosów: 4544)


Zostań mistrzem kuchni

Polędwiczka wieprzowa z orzechami to prosty i smaczny przepis na pieczyste mięso. Idealnie pasuje na niedzielne, rodzinne spotkanie. Jest to bardzo szlachetne danie i niepowtarzalnym smaku. Co ciekawe, w tym przepisie nie znajdziecie orzechów w tradycyjnej postaci, ponieważ są to orzechy pistacji. Tak, pistacje to również orzechy. Polecam wszystkim amatorom wieprzowiny! Polędwiczki doprawiamy pieprzem, solą, ziołami prowansalskimi i obtaczamy w pokruszonych, a następnie posiekanych pistacjach. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oliwy z oliwek i przesmażamy polędwiczki z obu stron. Następnie przekładamy je do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika (185 st. C.) na 10 minut. Polędwiczki wyciągamy i odstawiamy na chwilę, aby mięso odpoczęło. Danie możemy podać z sałatką obiadową (przepis). Smacznego!
Niby-Pizza pełna witamin
Niby-Pizza pełna witamin
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1106
Koszyczki  nadziewane szpinakiem i kurczakiem
Koszyczki nadziewane...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 4042
Tort makowy
Tort makowy
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 924
Bułeczki z fetą
Bułeczki z fetą
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 4485
Ogniste naleśniki meksykańskie
Ogniste naleśniki...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 4088
Dary lata na toście
Dary lata na toście
30 min. 2 łatwy
Głosów: 26