Przepis konkursowy

ROLADA SEROWA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jajka, 5 szt.
mały majonez, 1 szt.
ser zółty, 30 dag
mięso mielone, 0,5 kg
pieczarki , 30 dag
papryka , 1 szt.
masło klarowane , 3 łyżki
papier do pieczenia,
sól ,
pieprz,
bułka tarta,
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Angelika (Mały Łęck)
(Głosów: 47)


Zostań mistrzem kuchni

CIASTO: Jajka ubić, dodać majonez i starty na tarce ser. wszystko chwile miksować . Ciasto wylać na blachę wyłożoną pergaminem. Piec około 20 minut w 160 -170 stopni. ( ciasto ma być blade) FARSZ: (przygotować wcześniej) Mięso mielone doprawiamy solą, pieprzem. Dodajemy bułkę tarta i jajko. Pieczarki kroimy i przesmażamy na maśle klarowanym. Odstawiamy, aż przestygnie. Paprykę kroimy w kostkę. Wszystko razem mieszamy. Po upieczeniu ciasta farsz układamy na całe ciasto - ciasto ma być ciepłe. Zwijamy tak jak makowiec. Całą roladę zwijamy w pergamin. Pieczemy około 40 minut.
Stek z tuńczyka na szpinaku
Stek z tuńczyka na...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 4007
Migdałowiec
Migdałowiec
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 153
Tarta mocno czekoladowa ze śmietaną i malinami
Tarta mocno...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 234
Rolowane tosty
Rolowane tosty
30 min. 2 łatwy
Głosów: 7
PALUCHY SEROWE
PALUCHY SEROWE
30 min. 4 łatwy
Głosów: 10
Rogaliki z marmoladą
Rogaliki z marmoladą
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 20