Przepis konkursowy

ZUPA PIECZARKOWA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
skrzydełka z kurczaka, 3szt.
włoszczyzna, 1szt.
pieczarki, 500g
czosnek, 3ząbki
masło, 1łyżka
serek topiony Gouda hohland, 1szt.
serek topiony hochland pieczarkowy, 2szt.
makaron świderki, 1szt.
tymianek, szczypta
sól, pieprz, szczypta
bazylia, szczypta
koperek, 1/3 pęczka
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Justyna (Kowalewo Pomorskie)
(Głosów: 1069)


Zostań mistrzem kuchni

Gotuję wywar na skrzydełkach razem z włoszczyzną. Przesmażam czosnek pokrojony w plasterki na maśle. Następnie dodaję pokrojone w plastry pieczarki. Smażę aż do zarumienienia pieczarek. Dodaję je do gotowego wywaru. Kolejny krok to rozpuszczenie serków topionych poprzez dodawanie do nich gorącego rosołu. Kiedy serki będą miały gładką konsystencję dodaję je do naszego wywaru. Doprawiam solą, pieprzem i ziołami aż uzyskam dość intensywny smak. Makaron gotujemy osobno. Siekamy koperek i dodajemy już na talerzu . W połączeniu z makaronem otrzymujemy pyszną zupę dla całej rodziny :)
Jesienna zapiekanka Occhi di Lupo
Jesienna zapiekanka...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 111
Polędwiczka wieprzowa z cukinią i kurkami
Polędwiczka wieprzowa...
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 23
PSTRĄG Z LAZUROWYM FARSZEM
PSTRĄG Z LAZUROWYM...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 38
Dorada po tajsku
Dorada po tajsku
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 679
Pieczeń drobiowa
Pieczeń drobiowa
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 16
Racuchy z karmelizowanym jabłkiem
Racuchy z...
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 144