Przepis konkursowy

ZUPA PIECZARKOWA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
skrzydełka z kurczaka, 3szt.
włoszczyzna, 1szt.
pieczarki, 500g
czosnek, 3ząbki
masło, 1łyżka
serek topiony Gouda hohland, 1szt.
serek topiony hochland pieczarkowy, 2szt.
makaron świderki, 1szt.
tymianek, szczypta
sól, pieprz, szczypta
bazylia, szczypta
koperek, 1/3 pęczka
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Justyna (Kowalewo Pomorskie)
(Głosów: 1069)


Zostań mistrzem kuchni

Gotuję wywar na skrzydełkach razem z włoszczyzną. Przesmażam czosnek pokrojony w plasterki na maśle. Następnie dodaję pokrojone w plastry pieczarki. Smażę aż do zarumienienia pieczarek. Dodaję je do gotowego wywaru. Kolejny krok to rozpuszczenie serków topionych poprzez dodawanie do nich gorącego rosołu. Kiedy serki będą miały gładką konsystencję dodaję je do naszego wywaru. Doprawiam solą, pieprzem i ziołami aż uzyskam dość intensywny smak. Makaron gotujemy osobno. Siekamy koperek i dodajemy już na talerzu . W połączeniu z makaronem otrzymujemy pyszną zupę dla całej rodziny :)
Gołąbki z mięsem mielonym i ryżem
Gołąbki z mięsem...
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 846
Pieczarki z piersią z kurczaka
Pieczarki z piersią z...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 111
Malinowa zebra
Malinowa zebra
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 2
Ślimaki z ciasta francuskiego z pieczarkami i mięsem mielonym
Ślimaki z ciasta...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 14
Pizza pepperoni z patelni
Pizza pepperoni z patelni
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 14
Delikatny krem z pieczarek z kleksem jogurtowym
Delikatny krem z...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 54