Przepis konkursowy

ROLADKA Z PIERSI NADZIANA GRZYBAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
1 pojedyncza jak największa pierś z kurczaka,
3-4 łyżki usmażonych wcześniej grzybów leśnych,
sól, pieprz do smaku,
panierka:,
1 roztrzepane jajko,
mąka,
bułka tarta,
olej do głębokiego smażenia,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Wiesława (Gdańsk)
(Głosów: 83)


Zostań mistrzem kuchni

Pierś z kurczaka rozklepać jak najcieniej nie robiąc przy tym dziur w mięsie, posypać solą i pieprzem. Wzdłuż mięsa nałożyć usmażone grzyby, delikatnie zwinąć. Panierować najpierw w mące, potem w jajku i bułce, znowu w jajku i bułce. Smażyć na głębokim oleju aż będzie dobrze zrumienione 10-15 minut zależy od wielkości roladki.
Jesienny krokiet
Jesienny krokiet
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 3
Wspomnienie wakacji-muszle w serowej otoczce z kolendrą
Wspomnienie...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 103
Tarta serowo-pomidorowa
Tarta serowo-pomidorowa
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 431
Focaccia z figami
Focaccia z figami
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 120
Omlet
Omlet
30 min. 2 łatwy
Głosów: 4043
PIZZA JAGLANA - bezglutenowa
PIZZA JAGLANA -...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 50