Przepis konkursowy

ROLADKI Z PIECZARKAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Filet z kury, 2 pojedyńcze
boczek wedzony, 6 plastrów
sól, pieprz, papryka , po szczypcie
natka,
pieczarki, 300 gram
cebula, 1 srednia
olej, do smażenia
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Paulina (zielona góra)
(Głosów: 2)


Zostań mistrzem kuchni

Filet umyć, oczyścić z błonek i przekroić na pół- wyjdzie 1 część płaska i druga bardziej grubsza, te grubszą przecinam jeszcze na pół, ale poziomo- w ten sposób z 1 fileta otrzymuję 3 części. Posolić, popieprzyć, natrzeć papryką, na środek ułożyć plaster boczku i zawinąć ciasno- można spiąć szpilkami do mięsa. Roladki smażymy na oleju, kiedy roladki załapią kolor, dokładamy oczyszczone pieczarki i cebulkę, smażymy chwilkę, dolewamy trochę wody i przykrywamy patelnie, aby roladki doszły. Na koniec posypujemy posiekaną natką.
Cukinia faszerowana kuskusem i warzywami
Cukinia faszerowana...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 538
Tort z bitą śmietaną i serkiem marscarpone
Tort z bitą śmietaną i...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 12
Szparagi w sosie holenderskim z prosciutto
Szparagi w sosie...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 122
Pyszne kotleciki z kurczakiem, papryką i oliwkami
Pyszne kotleciki z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 38
Brzoskwiniowe ciasto z riccotą
Brzoskwiniowe ciasto z...
30 min. 6 łatwy
Głosów: 81
Jabłecznik góralki
Jabłecznik góralki
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 30