Przepis konkursowy

SPAGHETTI BLACK BOLOGNESE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Makaron czarny durum, 200g
Polędwiczki wieprzowe Kraina Mięsa, 600g
Parmezan, 300g
Oliwa z oliwek Soleada, 3 łyżki
Marchew, 6 szt
Pomidory suszone Słoneczne owoce, 300g
Przecier pomidorowy, 50g
Sól, papryka czerwona, do smaku
Cebula,
Czosnek,
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Piotr (Warszawa)
(Głosów: 63)


Zostań mistrzem kuchni

Makaron ugotować zgodnie z przepisem. Na patelnię wlać olej, podgrzać. Wrzucić pokrojoną w drobną kostkę marchew, po ok. 5 minutach wrzucić do niej pokrojoną cebulę, czosnek oraz suszone pomidory. Zasmażać aż do momentu gdy cebula się zeszkli. Następnie dodać drobno zmielone polędwiczki wieprzowe i dusić pod przykryciem ok 25 minut, co jakiś czas mieszając. Następnie dodać sól, paprykę oraz przecier pomidorowy i podsmażyć jeszcze z 10 minut. Makaron ułożyć na talerzu, przykryć sosem i posypać startym parmezanem. SMACZNEGO :)
Jajka po Warszawsku
Jajka po Warszawsku
30-60 min. 4 średni
Głosów: 4347
Kolorowy przekładaniec
Kolorowy przekładaniec
30-60 min. 8 średni
Głosów: 3998
Brzoskwiniowe ciasto z riccotą
Brzoskwiniowe ciasto z...
30 min. 6 łatwy
Głosów: 81
Tuńczyk, lody z koziego serka, cytrusy
Tuńczyk, lody z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1
Rogaliki
Rogaliki
30 min. 4 średni
Głosów: 1723
Omlet puszysty
Omlet puszysty
30 min. 2 łatwy
Głosów: 42