Przepis konkursowy

SZPINAKOWA TABULARAZA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Filet z piersi z kurczaka Świat Drobiu, 2 sztuki
szpinak, 300g
makaron świderki z pełnego ziarna, 100g
mozzarella , 125g
sol, 5g
pieprz, 5g
curry, 5g
przyprawa kebab gyros, 5g
czosnek granulowany, 5g
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Marcin (Pajęczno)
(Głosów: 1428)


Zostań mistrzem kuchni

Filet kroimy i smażymy na wodzie z dodatkiem soli, pieprzu, czosnku, curry i przyprawy kebab gyros. Gotujemy makaron. Szpinak(najlepiej ten z biedronki zmielić) i wrzucamy do garnka i gotujemy z łyżeczką oleju i czosnku. Kroimy mozzarellę w kawałeczki. Doprawiamy solą i pieprzem wszystko. Układamy finezyjnie na talerzu.
Sałatka z brokułem i ananasem
Sałatka z brokułem i...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 53
Naleśnikowe esy floresy truskawkami zapiekane
Naleśnikowe esy...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 2
Sałatka rucollo z sosem musztardowym
Sałatka rucollo z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 36
Rolada
Rolada
30-60 min. 8 średni
Głosów: 280
Tort z mascarpone
Tort z mascarpone
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 79
Tort chałwowy
Tort chałwowy
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 8