Przepis konkursowy

SZPINAKOWA TABULARAZA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Filet z piersi z kurczaka Świat Drobiu, 2 sztuki
szpinak, 300g
makaron świderki z pełnego ziarna, 100g
mozzarella , 125g
sol, 5g
pieprz, 5g
curry, 5g
przyprawa kebab gyros, 5g
czosnek granulowany, 5g
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Marcin (Pajęczno)
(Głosów: 1428)


Zostań mistrzem kuchni

Filet kroimy i smażymy na wodzie z dodatkiem soli, pieprzu, czosnku, curry i przyprawy kebab gyros. Gotujemy makaron. Szpinak(najlepiej ten z biedronki zmielić) i wrzucamy do garnka i gotujemy z łyżeczką oleju i czosnku. Kroimy mozzarellę w kawałeczki. Doprawiamy solą i pieprzem wszystko. Układamy finezyjnie na talerzu.
Drożdżowe mieszane widelcem bez wyrastania
Drożdżowe mieszane...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 65
Polędwiczkowy kompromis
Polędwiczkowy kompromis
pow. 60 min. 2 łatwy
Głosów: 26
Omlety z łososiem i delikatnym serkiem
Omlety z łososiem i...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 15
Smażone plasterki cukinni z farszem
Smażone plasterki...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 73
Zupa krem marchwiowa z suszonymi pomidorami i serkiem Mascarpone
Zupa krem marchwiowa z...
30-60 min. 6 średni
Głosów: 15
Pęczak z grzybami
Pęczak z grzybami
30 min. 2 łatwy
Głosów: 7