Przepis konkursowy

TILAPIA SMAŻONA Z SALSĄ Z WARZYW
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Tilapia, 4 płaty
Masło klarowane, 3 łyżki
Mąka , 3 łyżki
Marchew, 4 sztuki
Pietruszka, 2 sztuki
Por, 1 sztuka
Pomidory, 2sztuki
Sól,
Pieprz,
Zioła prowansalskie,
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: średni
Autor: marta (wrocław)
(Głosów: 43)


Zostań mistrzem kuchni

Salsa: warzywa obieramy i kroimy w paski, podsmażamy delikatnie na maśle dopóki nie zmiękną. pomidory obieramy i blendujemy. Mieszamy z pozostałymi warzywami. Doprawiamy solą pieprzem i ziołami prowansalskimi. Ryba: doprawiamy solą opruszamy mąką. Na patelni rozpuszczamy masło i smażymy rybę dopóki nie zrumieni się z obu stron.
Zapiekanka gyros
Zapiekanka gyros
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 48
Grzanki z krewetkami i jajkiem sadzonym
Grzanki z krewetkami i...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 311
Ciasto marchewkowe
Ciasto marchewkowe
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1
Lumaconi zapiekane, mielonym nadziane
Lumaconi zapiekane,...
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 4858
Polędwiczka wieprzowa z orzechami
Polędwiczka wieprzowa...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 4544
Makaron ze szpinakiem, kurczakiem i mascarpone
Makaron ze szpinakiem,...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 2