Przepis konkursowy

CIASTO MARCHEWKOWE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jajka , 4
cukier, 2 szkl.
olej, 1 szkl.
mąka, 2 szkl.
proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
soda, 1/2 łyżeczki
sól, 1/4 łyżeczki
cynamon, 1 i 1/2 łyżeczki
marchewka starta na drobnych oczkach, 2 szkl.
serek twarogowy kremowy, 25 dag.
masło, 5 łyżek
śmietana, 1 łyżka
cukier pudek, 1 szkl.
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Emilia (Kielno)
(Głosów: 1)


Zostań mistrzem kuchni

Ciasto: Jajka ubić z cukrami na puszystą masę, wlać olej i dalej ubijać. Oddzielnie połączyć mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą, solą, cynamonem, wymieszać z masą jajeczną. Dodać starte marchewki. Piec 35-40 min, w temp. 180. Krem: Wszystkie składniki zmiksować i rozsmarować na wystudzonym cieście.
piwny tort słodko-słony
piwny tort słodko-słony
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 121
Szarlotka z papierówką czyli z odmianą uprawną jabłoni domowej.. na maśle z pestkami dyni i sezamem.
Szarlotka z papierówką...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 29
Tort
Tort
pow. 60 min. 8 trudny
Głosów: 70
Tort czekoladowy z kremem wiśniowym
Tort czekoladowy z...
30 min. 8 średni
Głosów: 4
Torcik na wiosnę
Torcik na wiosnę
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 30
Racuchy z karmelizowanym jabłkiem
Racuchy z...
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 144