Przepis konkursowy

CIASTO MARCHEWKOWE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jajka , 4
cukier, 2 szkl.
olej, 1 szkl.
mąka, 2 szkl.
proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
soda, 1/2 łyżeczki
sól, 1/4 łyżeczki
cynamon, 1 i 1/2 łyżeczki
marchewka starta na drobnych oczkach, 2 szkl.
serek twarogowy kremowy, 25 dag.
masło, 5 łyżek
śmietana, 1 łyżka
cukier pudek, 1 szkl.
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Emilia (Kielno)
(Głosów: 1)


Zostań mistrzem kuchni

Ciasto: Jajka ubić z cukrami na puszystą masę, wlać olej i dalej ubijać. Oddzielnie połączyć mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą, solą, cynamonem, wymieszać z masą jajeczną. Dodać starte marchewki. Piec 35-40 min, w temp. 180. Krem: Wszystkie składniki zmiksować i rozsmarować na wystudzonym cieście.
Kruche miodule z sezamem
Kruche miodule z sezamem
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 2
Pieczarki faszerowane
Pieczarki faszerowane
30 min. 4 łatwy
Głosów: 7
Makaron z tuńczykiem
Makaron z tuńczykiem
30 min. 4 łatwy
Głosów: 58
Tiropsomo, czyli greckie bułeczki z fetą
Tiropsomo, czyli...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 50
Pancakes maślankowe
Pancakes maślankowe
30 min. 6 łatwy
Głosów: 27
Wieniec ryżowy
Wieniec ryżowy
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 4275