Przepis konkursowy

GOŁĄBKI Z MIĘSEM MIELONYM I RYŻEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
kapusta, 1 szt
ryż, 300 g
masło, 3 łyżki
mięso, 300 g
natka z pietruszki posiekana , 1 łyżka
czosnek, 1 szt
koncentrat pomidorowy, 4 łyżki
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Tomasz (Jerzmanowice)
(Głosów: 846)


Zostań mistrzem kuchni

Kapustę sparzyć aby liście zmiękły. Delikatnie rozdzielić jeden od drugiego.Ryż ugotować w posolonej wodzie. Na patelni zeszklić cebule na maśle. W misce wymieszać cebule ryż natkę mięso ząbek czosnku doprawić solą i pieprzem. Liście kapusty napełnić farszem i ciasno układać w garnku podlać wodą dodać koncentrat jarzynkę i kostkę rosołową. Dusić na wolnym ogniu ok 1 godziny.
Sałatka z winogronami
Sałatka z winogronami
30 min. 6 łatwy
Głosów: 4217
Tajska zupa z kurczakiem i mlekiem kokosowym
Tajska zupa z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 35
Świniak na śniadanie
Świniak na śniadanie
30 min. 6 łatwy
Głosów: 122
Tarta Oreo z Mascarpone
Tarta Oreo z Mascarpone
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 293
ZAPIEKANKA Z WARZYWAMI
ZAPIEKANKA Z WARZYWAMI
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 134
Ryż carry z kiełbasą - szybkie studenckie danie
Ryż carry z kiełbasą -...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 9