Przepis konkursowy

BAJECZNY TĘCZOWY TORCIK
Zdjęcie przepisu
Składniki:
serek mascarpone, 250 g
śmietanka kremówka, 900 ml
ekstrakt waniliowy, 2 kropelki
masło, 225 g
cukier, 220 g
białko, 5 sztuk
mąka pszenna, 350 g
proszek do pieczenia, 4 łyżeczki
mleko, 1,5 szklanki
barwniki spożywcze, 5 sztuk
cukier puder, 6 łyżek
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Anna (Biała Podlaska)
(Głosów: 1)


Zostań mistrzem kuchni

Masło utarte na gładką masę mieszamy z białkami i ekstraktem. Dodajemy mąkę, cukier, proszek do pieczenia. Otrzymane ciasto dzielimy na 5 części układając je na oddzielnych blaszkach dodając barwnik do każdej z nich. Placki pieczemy około 15 - 20 minut w temperaturze 190 ºC. Krem wykonujemy z ubicia śmietanki kremówki - po ubiciu dodajemy cukier puder i ekstrakt waniliowy. Do utartej masy dodajemy serek mascarpone i mieszamy na jednolitą masę. Placki przekładamy na zmianę kremem. SMACZNEGO!!
Letnia tarta z owocami
Letnia tarta z owocami
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 11
Chrupiąco - ziołowe niebo w gębie
Chrupiąco - ziołowe...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 93
Tortilla Kasi
Tortilla Kasi
30 min. 2 łatwy
Głosów: 184
Kolorowa sałatka makaronowa
Kolorowa sałatka...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 22
Kurczak Generała Tso
Kurczak Generała Tso
30-60 min. 4 średni
Głosów: 4669
Grillowana pierś z kurczaka z tapenadą pod szynką parmeńską z grzankami
Grillowana pierś z...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 93