Przepis konkursowy

MAKARON LUMACONI Z DORSZEM I SUSZONYMI POMIDORAMI ZAPIEKANY W CYTRYNOWYM BESZAMELU
Zdjęcie przepisu
Składniki:
makaron Lumaconi, 150 g
filet z dorsza, 200 g
ziemniaki , 100 g
ser biały , 250 g
suszone pomidory , 4 sztuki
masło , 3 łyżki
śmietanka 30 %, 150 ml
sok z cytryny, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Agnieszka (Libiąż)
(Głosów: 13)


Zostań mistrzem kuchni

Makaron gotujemy na pół- twardo. Ser biały miksujemy z ugotowanymi ziemniakami, doprawiamy pieprzem, solą i gałką muszkatołową. Dorsza przyprawiamy sosem sojowym i pieprzem cytrynowym. Nakładamy farsz do muszelek makaronowych, a na wierzch każdej dajemy rybę i suszone pomidory pokrojone w cieniutkie paseczki. Wypełnione farszem muszelki układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy beszamelem z cytrynowym. Pieczemy 20 minut w 150 stopniach.
Karkówka najsmaczniejsza
Karkówka najsmaczniejsza
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 3896
Żeberka w powidłach śliwkowych
Żeberka w powidłach...
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 13
Pappardelle ze szpinakiem i szynką parmeńską w śmietanowym sosie
Pappardelle ze...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 42
Zapiekanka warstwowa
Zapiekanka warstwowa
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 4325
Straszny postwór
Straszny postwór
30 min. 4 łatwy
Głosów: 15
Czekoladowe ciasto z owocami w 5 minut
Czekoladowe ciasto z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 10