Przepis konkursowy

MAKARON LUMACONI Z DORSZEM I SUSZONYMI POMIDORAMI ZAPIEKANY W CYTRYNOWYM BESZAMELU
Zdjęcie przepisu
Składniki:
makaron Lumaconi, 150 g
filet z dorsza, 200 g
ziemniaki , 100 g
ser biały , 250 g
suszone pomidory , 4 sztuki
masło , 3 łyżki
śmietanka 30 %, 150 ml
sok z cytryny, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Agnieszka (Libiąż)
(Głosów: 13)


Zostań mistrzem kuchni

Makaron gotujemy na pół- twardo. Ser biały miksujemy z ugotowanymi ziemniakami, doprawiamy pieprzem, solą i gałką muszkatołową. Dorsza przyprawiamy sosem sojowym i pieprzem cytrynowym. Nakładamy farsz do muszelek makaronowych, a na wierzch każdej dajemy rybę i suszone pomidory pokrojone w cieniutkie paseczki. Wypełnione farszem muszelki układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy beszamelem z cytrynowym. Pieczemy 20 minut w 150 stopniach.
Egzotyczne curry z kurczakiem
Egzotyczne curry z...
30 min. 4 średni
Głosów: 73
Kurczak z brokułami w cieście fracuskim
Kurczak z brokułami w...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 115
TARTA Z SZYNKĄ PROSCIUTTO I POMIDORAMI
TARTA Z SZYNKĄ...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 1
Wesołe śniadanko
Wesołe śniadanko
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1
Kremowa zupa z dyni
Kremowa zupa z dyni
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 2476
Niebiańska rozkosz, czyli kurczak w sosie słodko-kwaśnym w otoczeniu rajskich zwierzaków
Niebiańska rozkosz,...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 66