Przepis konkursowy

BISZKOPT Z OWOCAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jajka, 4
mąka tortowa, 1,5 szklanki
cukier wanilinowy, 1 opakowanie
proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
cukier, szklanka cukru
olej, 8 łyżek
woda, 8 łyżek
owoce (jakie kto lubi), do wypełnienia ciasta
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Renata (Bydgoszcz)
(Głosów: 43)


Zostań mistrzem kuchni

Oddzielamy żółtka od białek. Ubijamy pianę na sztywno. Dodajemy cukier oraz cukier wanilinowy. ucieramy tak, żeby powstała gładka masa.dodajemy żółtka i nadal mieszamy. w osobnej miseczce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia . dodajemy po troszeczku mąkę do ciasta. wlewamy olej oraz wodę i mieszamy do powstania jednolitej konsystencji.tortownicę nacieramy odrobinka margaryny i obsypujemy bułką tartą ( ciasto łatwiej po upieczeniu wyjmiemy z tortownicy) . ciasto wlewamy do tortownicy i następnie upychamy ulubione owoce (im więcej tym lepiej ) pieczemy w 180 stopniach przez 45 minut.
Kolorowy przekładaniec
Kolorowy przekładaniec
30-60 min. 8 średni
Głosów: 3998
Pierś pod pierzynką
Pierś pod pierzynką
30 min. 2 łatwy
Głosów: 32
Dorsz w gniazdku marchewkowym z grzankami i dresingiem jogurtowo-cytrynowo-miętowym
Dorsz w gniazdku...
30 min. 2 średni
Głosów: 11
Tortilla Kasi
Tortilla Kasi
30 min. 2 łatwy
Głosów: 184
Torcik urodzinowy
Torcik urodzinowy
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 1
Tajskie curry
Tajskie curry
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 4