Przepis konkursowy

BRZOSKWINIOWE CIASTO Z RICCOTĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jaja, 2
mąka, 2 i 1/2 szklanki
soda , 1/2 łyżeczki
sól, 1/2 łyżeczki
cukier brązowy, szklanka
ser ricotta, 250 g
olej, 1/2 szklanki
brzoskwinie, 4
cukier puder, łyżka
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: katarzyna (gdańsk)
(Głosów: 81)


Zostań mistrzem kuchni

Przesiewamy do miski mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. W drugiej misce mieszamy brązowy cukier, ricottę, olej i jajka. Dodajemy sypkie składniki i mieszamy do momentu, aż składniki się połączą. Dodajemy pokrojone w kostkę brzoskwinie, mieszamy i wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy (u mnie średnica 21 cm). Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 175 stopni piekarnika na około 60 minut. Posypujemy cukrem pudrem.
Hamburger
Hamburger
30 min. 2 łatwy
Głosów: 148
Jesienna wariacja orzechowa
Jesienna wariacja...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 195
Tarta z kurczakiem i warzywami polana sosem jogurtowo-ziołowym
Tarta z kurczakiem i...
pow. 60 min. 2 łatwy
Głosów: 2
Bigos drobiowy
Bigos drobiowy
30-60 min. 6 średni
Głosów: 1
Filet z kurczaka w panierce ze słonecznika
Filet z kurczaka w...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 110
Warkocz Francuski
Warkocz Francuski
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 21