Przepis konkursowy

BRZOSKWINIOWE CIASTO Z RICCOTĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jaja, 2
mąka, 2 i 1/2 szklanki
soda , 1/2 łyżeczki
sól, 1/2 łyżeczki
cukier brązowy, szklanka
ser ricotta, 250 g
olej, 1/2 szklanki
brzoskwinie, 4
cukier puder, łyżka
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: katarzyna (gdańsk)
(Głosów: 81)


Zostań mistrzem kuchni

Przesiewamy do miski mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. W drugiej misce mieszamy brązowy cukier, ricottę, olej i jajka. Dodajemy sypkie składniki i mieszamy do momentu, aż składniki się połączą. Dodajemy pokrojone w kostkę brzoskwinie, mieszamy i wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy (u mnie średnica 21 cm). Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 175 stopni piekarnika na około 60 minut. Posypujemy cukrem pudrem.
PIZZA JAGLANA - bezglutenowa
PIZZA JAGLANA -...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 50
Kopytka  z greckim jogurtem
Kopytka z greckim...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 3
CIASTO STRACIATELLA
CIASTO STRACIATELLA
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 35
Calzone pełnoziarniste z pieczarkami, szynką i serem
Calzone pełnoziarniste...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 4259
Łosoś ze szpinakiem
Łosoś ze szpinakiem
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1
Przepis na pizzę ze szpinakiem i oliwkami w roli głównej (wegetariańska)
Przepis na pizzę ze...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 21