Przepis konkursowy

KOLOROWE PLACKI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jajka, 4
mleko, 2 szklanki
mąka pszenna, 1.5 szklanki
mąka ziemniaczana, 6 łyżeczek
marchewka, 1 szt.
papryka (żółtka, czerwona), 30 dag
szynki, 30 dag
żółty ser (starty, 3 łyżki
posiekana natka pietruszki, 1 łyżka
cubula, 2 szt.
sół, pieprz, ketchup, olej do smażenia,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Aleksandra (Zdzieszowice)
(Głosów: 73)


Zostań mistrzem kuchni

Paprykę, cebulę oraz szynkę kroimy w małą kostkę. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do warzyw i szynki dodajemy ser, jajka, obie mąki, 1/2 łyżki wody, mleko, i natkę pietruszki. Mieszamy i doprawiamy. Na rozgrzanym oleju smażymy tak samo jak placki ziemniaczane.
Makaron  pappardelle z szynką, suszonymi pomidorami i rukolą
Makaron pappardelle z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 4704
Sernik z kokosową nutą, malinami i malinowym ganache
Sernik z kokosową...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 22
Szarlotka z kruszonką
Szarlotka z kruszonką
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 18
Chrupiąco - ziołowe niebo w gębie
Chrupiąco - ziołowe...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 93
Tarta warzywna
Tarta warzywna
30 min. 4 łatwy
Głosów: 18
Sałatkowa pychotka
Sałatkowa pychotka
30 min. 6 łatwy
Głosów: 68