Przepis konkursowy

PIECZARKI Z PIERSIĄ Z KURCZAKA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Pieczarki, 50dkg
Cebula, 2 szt.
Pierś z kurczaka, 0,5kg
Natka pietruszki, 1/2 pęczka
Oliwa, 1 łyżka
Jogurt naturalny, 50ml
Sól, pieprz, szczypta
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: średni
Autor: Piotr (Zduńska Wola)
(Głosów: 111)


Zostań mistrzem kuchni

Pieczarki oczyścić, pokroić. Cebulę obrać, posiekać. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Natkę opłukać, 1/2 gałązki odłożyć, resztę posiekać. Rozgrzać masło, wrzucić pokrojoną i doprawioną pierś i podsmażyć. Dodać cebulę, zeszklić. Dołożyć pieczarki, smażyć 10 minut. Wsypać natkę, doprawić solą i pieprzem, wlać śmietanę. Dusić na małym ogniu 10 minut. Podałam z ryżem.
Racuchy z karmelizowanym jabłkiem
Racuchy z...
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 144
Naleśniki z musem truskawkowym, borówkami, śliwkami, sosem czekoladowym i jogurtem greckim.
Naleśniki z musem...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 45
Pyszniutka sałatka ziemniaczano-warzywna
Pyszniutka sałatka...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 0
Jabłecznik Bonjure
Jabłecznik Bonjure
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 4206
Karkówka najsmaczniejsza
Karkówka najsmaczniejsza
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 3896
Tilapia smażona z salsą z warzyw
Tilapia smażona z...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 43